Stockholm Rekrytering

Press och PR-ansvarig till SIS

Välkommen in i SIS värld

Nu söker vi en Press och PR-ansvarig som är genuint intresserad av samhällsfrågor och vill hjälpa oss att nå ut till fler och skapa ännu bättre förutsättningar för ett hållbart, innovativt och konkurrenskraftigt Sverige.

Om rollen

Din roll som Press- och PR-ansvarig är att skapa en större medvetenhet om vad SIS gör. Du är den som genom din nyfikenhet och genuina samhällsintresse kan förtydliga värdet av standardiseringen gentemot allmänhet och intressenter samt stärka SIS varumärke i linje med en ny strategi.

Du arbetar nära ledningen, standardiseringens olika sektioner samt kolleger inom utbildning och försäljning. I din roll är du både rådgivare och bollplank, men även den som prioriterar nyheter med avseende på nyhetsvärde/-vinkel och strategisk betydelse. Du har tillgång till expertis inom vitt skilda områden och med hjälp av dem skapar du smart och lättbegriplig PR för att öka varumärkeskännedomen.

Du rapporterar till avdelningschefen för kommunikation & marknadsföring och tillhör en grupp på ca 10 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

 • Driva Press och PR-arbetet enligt den strategiska kommunikationsplanen
 • Skriva pressmeddelanden, debattinlägg, nyhetstexter och innehåll till sociala medier
 • Hantera all form av press, mediakontakter och analys av mediagenomslaget
 • Agera som ett stöd till ledningen i PR- och kommunikationsfrågor
 • Coacha talespersoner och genomföra medieträning
 • Tillsammans med kommunikationsteamet driva nya initiativ inom Press och PR
 • Vid behov, agera moderator vid webbinarier och event

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Press och PR-ansvarig behöver du ha en mångårig och dokumenterad erfarenhet av Press- och PR-arbete, gärna från både kundsidan och redaktion alternativt PR-byrå. Utöver detta behöver du ha:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikation, journalistik eller likvärdigt
 • Senior erfarenhet av Press- och PR-arbete för en organisation med innehållsmässigt komplexa produkter och tjänster
 • Erfarenhet av att skriva både pressmeddelanden, debattinlägg, nyhetstexter och innehåll till sociala medier
 • Mycket god stilistisk förmåga i såväl tal som skrift
 • Vana av att bygga nätverk och skapa förtroendefulla relationer, internt och med media
 • Erfarenhet av att fungera som ledningsstöd, coacha talespersoner och medieträna dessa
 • Erfarenhet av kriskommunikation

Det är meriterande med erfarenhet av att ha arbetat i en myndighet och/eller en ideell organisation, likaså om du har erfarenhet av att producera podcast samt att vara moderator.

Om dig

Du är nyfiken, modig och väl insatt i samhällsdebatten. Du är van att arbeta såväl enskilt som i team och vid att driva flera parallella aktiviteter samtidigt. Målet med ditt arbete – att skapa en större medvetenhet om SIS – kan göras på många olika sätt och du behöver därför erfarenhet och känsla för vilka ämnesområden som är viktigast för att ni ska nå dit. Du kommer att arbeta i en organisation med många intressenter och det kräver att du är såväl drivande som lyhörd och uthållig. Att skapa goda relationer både internt och externt är en centralt och du bör trivas med att driva och verka i olika former av samarbeten.

Mer om SIS

SIS är en del av ISO och CEN som är nätverk av experter som arbetar med att skapa internationella standarder. Hos oss kan aktörer ta initiativ till standardisering som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger smart och hållbar samhällsutveckling. SIS samverkar med alla delar av det svenska samhället, som till exempel industri, akademi, offentlig sektor och frivilligorganisationer.

SIS projektleder det svenska arbetet med att ta fram standarder. Vi verkar för ökat svenskt inflytande i internationella samarbeten och för att standardisering sprids och tillämpas i Sverige.

SIS erbjuder också utbildningar, tjänster och produkter som hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa samhällsnytta med hjälp av standarder.

Läs mer om SIS här

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se där du får svara på ett antal frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.
Skicka gärna ett personligt brev till oss också.

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och notera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum den 23 september. Vid frågor om rollen eller processen, vänligen kontakta Sara Pontander på sp@kimm.se

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Lunchförmåner
 • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb