Löneadministratör till Röda Korset

Stockholm Heltid Rekrytering

Är du en duktig löneadministratör som söker nya utmaningar i en internationell organisation? Är humanitära värderingar viktiga för dig? Då kan du bli en del av världens största mänskliga nätverk när vi nu söker en löneadministratör till Svenska Röda Korset!

Sök rollen Senast 25 april, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Lunchförmåner
  • Sommartid

Detta är en direktrekrytering där processen sköts av Wise Professionals, men du blir anställd hos Röda Korset. Placeringen är vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm.

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som löneadministratör är du del av ekonomienheten med totalt 15 medarbetare, varav 3 löneadministratörer. Du kommer att arbeta med hela löneprocessen och tillsammans med dina kollegor månatligen hantera löner för ca 650 anställda i tre juridiska enheter. I detta ingår administration av löner för ca 50 utlandsdelegater. Du kommer även att hantera reseräkningar, pensioner, statistik, lägga upp delegater och nyanställda i lönesystemet och administrera förmåner. I rollen kommer du ha ett nära samarbete med personal på HR kring anställningsavtal och övriga personalfrågor.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har en relevant yrkesutbildning och minst fyra till fem års erfarenhet av löneadministration samt goda kunskaper i hela löneprocessen från nyanställning till avslut. Alternativt har du lång erfarenhet inom löneadministration. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, samt har goda kunskaper i Officepaketet. Om du har erfarenhet av systemen Agresso Lön och/eller Agda är det meriterande.

För att lyckas i rollen är du noggrann, strukturerad och lösningsorienterad. Du är prestigelös och duktig på att samarbeta och kommunicera med dina kollegor. Det är viktigt för dig att ge bra service. Du delar Röda Korsets värderingar och motiveras av att arbeta i en humanistisk organisation och på en arbetsplats som präglas av goda relationer och ömsesidig respekt.

Om Röda Korset

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Röda Korsets styrka är att vi finns överallt, med närmare 33 000 engagerade volontärer runtom i landet och 17 miljoner volontärer över hela världen. Röda Korset har ett särskilt uppdrag i den internationella humanitära rätten, att hjälpa människor som drabbats av krig och konflikt. Tack vare vårt unika mandat, vår neutralitet och opartiskhet finns vi på plats i oroshärdar och krigszoner, dit ingen annan når.

I Sverige bedriver vi bland annat behandlingscenter för krigsskadade och torterade, vi har en vårdförmedling för papperslösa och andra migranter samt erbjuder rådgivning i enskilda flyktingärenden. Dessutom efterforskar vi anhöriga som kommit ifrån varandra vid en kris eller katastrof och bistår när de återförenas.

Ansökan
Röda Korset värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering. Alla ansökningar bedöms utifrån de kompetenskrav som arbetet ställer och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se eller 072-303 59 24. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Sök rollen Senast 25 april, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Röda Korset

Hornsgatan 54, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Karin Rose

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 25 april, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

VD till Telenta AB

Vi söker vår nya ledare som vill fortsätta driva vårt digitaliseringsarbete samt utveckling av molnbaserade tjänster. Läs mer i annonsen och hör gärna av dig!

Göteborg Sista ansökningsdag: 9 maj, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Digital Specialist till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och bli övergripande ansvar över våra sociala medier? Vi söker en Social & Digital Communication som drivs av att realisera strategier och idéer i praktiken och vill vara ansvarig från att planera strategi till att komma i mål med oss på kommunikationsteamet på Veidekke

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Innehållsproducent till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och har erfarenhet av taktiskt och operativt kommunikationsarbete? Vi söker en vass skribent och innehållsproducent som vill arbeta med flera delar av kommunikationshantverket hos oss på Veidekke.

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök