Stockholm Rekrytering

Digital Growth Manager till ToFindOut

Om du dras till konstant utveckling, digitala processer och analys vill vi ha dig som Digital Growth Manager till ToFindOut.

Vill du skapa ständigt förbättrade kundinsikter genom riktad smart marknadskommunikation? Bra! Vi har sedan flera år etablerade digitala MA-processer – nu vill vi ta detta till nästa nivå! Vi har en mycket spännande utvecklingsresa framför oss med nya kanaler som ska integreras till vårt system inhouse och en stor potential inom NCOB-processen.

Ditt Uppdrag

Du kommer bli en nyckelperson för vår digitala affärsutveckling. Du kan vänta dig en bred roll inom marknad som spänner över operativt arbete med hemsida, utveckling av Automation-flöden såväl som kringliggande digitala projekt, löpande analys i Google Analytics och skapande av nya säljkanaler. Här kommer du jobba med B2B-affären där du kan vänta dig en bred roll inom digital marknadsföring.

Du kommer bland annat:

  •       Modernisera och utveckla våra MA-flöden.
  •       Vara stakeholder för marknad i våra tech-projekt och roadmap.
  •       Vara produktägare för hemsida och våra digitala plattformar för marknadsautomation och CRM
  •       Vara med att sätta mål och skapa skalbara tillväxtprocesser och strategier.
  •       Ta fram strategier för ökad kundlojalitet, fördjupa vår dialog och samarbete med dem
  •       Följa upp och sammanställa statistik genom Google Analytics från marknadsaktiviteter och för optimering av kampanjer

Ditt Team och Arbetsplats

Här blir du en del av navet i organisationen med daglig kontakt med produktteams, kundansvariga och researchers som har kontakt med våra tusentals användare. Utöver interna relationer jobbar du kontinuerligt med vår CRM-leverantör och externa MAAS-byrå. I din roll rapporterar du direkt till VD. Hos oss på ToFindOut värdesätter vi balans i livet och arbetsplatsen präglas av öppenhet och samarbete – i kombination med frihet under personligt ansvar. Vi sitter i finfina lokaler i centrala Stockholm.

Om Dig

Förmodligen har du en bakgrund inom webbdesign och utveckling och goda insikter hur man driver Marketing Automation på riktigt alternativt, eller så har du erfarenhet från moderna CRM-system. Förutom svenska är det viktigt att du kan engelska flytande både muntligt som skriftligt då dialog sker med vår CRM-leverantör på engelska. Högre teknisk förmåga eftersöks än det kreativa och du gillar grotta ner dig i våra system.

Vi tror att du, precis som vi, är nyfiken och har ett problemlösningsorienterat mindset. Du ser dig själv som analytisk, strukturerad och organiserad. Vi är ett litet team, men med stora kunder, så det är avgörande att du trivs med att planera strategiskt men jobbar operativt med en ”can do”-attityd då vi vet att den här resan stundtals kommer vara utmanade.

Om ToFindOut

Det är bättre att veta. Den enkla devisen sammanfattar ToFindOuts affärsidé och varför bakgrundskontroller blivit allt vanligare i rekryteringssammanhang. ToFindOut är Nordens ledande inom sin bransch och tillhandahåller företag och organisationer bakgrundskontrollprocesser och CV-verifiering i samband med anställning, inhyrning, samarbeten, företagsförvärv eller investeringar. Vi är ett BaaS-bolag, dvs Background check as a Service.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar ToFindOut med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se där du får svara på ett antal frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och notera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om rollen eller processen, vänligen kontakta Olof Lindmark på ol@kimm.se.

Förmåner

  • Friskvård
  • Förtroendearbetstid

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb