Borås Rekrytering

Business Controller Purchase till Didriksons

Didriksons är ett av Nordens ledande varumärken inom funktionskläder. I över 100 år har Didriksons varit synonymt med hållbara, funktionella plagg som skyddar mot väder och vind. Sitter du idag som inköpscontroller och älskar att ha koll på dina analyser samtidigt som hjärtat klappar extra för hållbarhetsfrågor kan det vara just dig vi vill komma i kontakt med när vi nu rekryterar en Business Controller Purchase.

Vad ska du göra?
I rollen som Business Controller Purchase har du en nyckelroll på Didriksons och på flera sätt är du själva hjärtat i affären, från analys och försäljningsprojektioner till planering och strategisk prissättning. Du har en viktig roll i den kommersiella planeringen, varefter du äger hela inköpsprocessen av tyger och trims. Didriksons tar stort ansvar för både miljö och människa och har ett starkt CSR-program. Miljö- och hållbarhetsfrågor är således en viktig del av ditt arbete. Som Business Controller Purchase har du följande ansvar och uppgifter:

 • Äga processen för strategisk inköpsplanering
 • Övergripande ansvarig för prognosarbete rörande inköpsvolymer
 • Ansvarig för konsolidering av produktnivåer samt reservationer för tyger och trims
 • Samarbeta med produktavdelning för att säkerställa tids- och kostnadseffektiva beslut
 • Sätta prioriteringar utifrån inköpsavdelningens strategiska målsättningar samt ansvara för att inköp sker inom utsatt tid
 • Samarbeta med logistikavdelningen för att säkerställa effektiv överlämning av inköpsordrar
 • Stötta CEO och CBO i avtals- och prisförhandlingar som sakkunnig
 • Ta ansvar i CSR-frågor och tillgodose att Didriksons CSR-initiativ är närvarande i samtliga beslut som fattas på inköpsavdelningen

Business Controller Purchase är en specialistroll som kräver ägandeskap och krav på noggrannhet och självledarskap. Didrikson är ett anrikt premiumvarumärke med hög innovationsgrad, sunda värderingar och hög integritet inom sin nisch. Som Business Controller Purchase får du en nyckelroll inom en professionell, positiv och ansvarstagande organisation med stort kunnande och yrkesstolthet.

Vem är du?
Du har minst ett par års erfarenhet av en liknande roll inom textil/modebranschen där du skapat och jobbat utifrån effektiva arbetsprocesser samt analyserat data. Du har säkerligen en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och/eller inköp/supply chain. Rollen kräver goda kunskaper i Excel och även erfarenhet från ett eller flera BI-verktyg. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska.

Som person är du analytisk och ansvarstagande och har alltid koll på dina siffror och deadlines. Du har en unik förmåga att göra dig förstådd och får med dig andra i dina resonemang tack vare genomarbetade slutsatser. Du ser alltid till affärens bästa och har inte svårt för att lyssna, ställa frågor eller stötta en kollega. Du har ett engagemang för etik och hållbarhet och tar CSR på allvar. Du är positivt lagd och njuter av att samarbeta med andra för att uppnå högsta möjliga kvalitet.

Vilka är Didriksons?
Didriksons är ett anrikt Outdoor varumärke med anor från 1913, då Hanna och Julius Didrikson tillverkade arbetskläder åt fiskefolket i Grundsund. Didriksons ägs idag av Adelis Equity, omsätter ca 500 miljoner kronor och finns representerat i över 19 länder. Tillverkning sker främst i Asien.

Läs mer på hemsidan.

Om du vill veta mer
Den här rekryteringen genomförs i samarbete med Wise Professionals. Du kommer att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Jerrskog på martin.jerrskog@wise.se.

Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna process och kommer att påbörja urvalsarbetet efter jul- och nyårshelgerna i vecka v.2, 2021. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb