HR Chef till MTR Pendeltågen

Stockholm Rekrytering

Vill du arbeta i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du kommer att ha en viktig roll och bidra till MTR Pendeltågens fortsatta utvecklingsresa? MTR Pendeltågen söker nu en erfaren HR-chef till underhållsbolaget Emtrain som ingår i HR- och kommunikationsavdelningen. Du ingår i ett team av 10 personer och rapporterar till HR- och kommunikationschef för MTR Pendeltågen.

Sök rollen Senast 1 april, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Föräldralön
  • Friskvård
  • Kollektivavtal
  • Personalrabatt
  • Privat sjukförsäkring

Ditt uppdrag
Vi söker nu en erfaren HR chef till pendeltågens underhållsbolag Emtrain. Som HR Chef är du en del av Emtrains bolagsledning och du är ansvarig för att strategiskt och operationellt driva och utveckla HR-relaterade processer med utgångspunkt i vår affärsverksamhet. Uppdraget handlar om att implementera, leda och följa upp processer i organisationen. Du är ansvarig för att driva HR-frågorna i ledningsgruppen och supportera cheferna. Du rapporterar till HR och Kommunikationschef på MTR Pendeltågen men har en streckad linje till Emtrains VD. Övriga arbetsuppgifter innefattar bland annat rekrytering, förhandling, rehabilitering och arbetsmiljöfrågor där du jobbar tillsammans med övriga HRBP:s på en övergripande nivå men med fokus på ditt verksamhetsområde. En stor del i HR Business Partnerns arbete är att aktivt coacha, utveckla och supportera ledare både i det dagliga arbetet och i den långsiktiga utvecklingen.

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:

  • Driva HR-frågor i ledningsgrupp och supportera cheferna
  • Driva och utveckla HR-processer
  • Delta i utvecklings- och förbättringsarbete i verksamheten och inom HR
  • Driva och hantera övriga HR-relaterade arbetsuppgifter och projekt

Erbjudande 
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen. Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Din bakgrund
Vi söker dig med en akademisk examen samt minst fem års erfarenhet från brett kvalificerat HR-arbete inom en större organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva förändringsarbete i ledningsgrupp. Du är van vid ett strukturerat och processorienterat arbetssätt och det är meriterande om du dessutom är insatt i personbedömning och begåvningstester.

För att trivas är du trygg i din roll och du trivs med variationen av operativt och strategiskt arbete. Du är positiv till förändringar och tycker om att utmana chefer i att tänka nytt. Du gillar att agera projektledare, skapa struktur och driva projekt i mål.

Som person är du professionell, prestigelös och har ett stort tålamod. För att trivas i rollen och gruppen har du givetvis lätt för att samarbeta, och är mån om att skapa en bra teamkänsla. Du är utåtriktad och kommunikativ med en förmåga att bygga relationer och skapa förtroende. 

Om MTR
MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder ett pendeltåg i världsklass. Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Emtrain AB är ett samägt bolag mellan MTR Pendeltågen AB och Euromaint Rail AB. Emtrains uppdrag är att genomföra ett resurseffektivt underhåll som levererar säkra, hela och rena pendeltåg i tid. Vår verksamhet pågår dygnet runt, alla dagar, året om för att med omsorgsfull service utveckla hållbar pendeltågstrafik i Stockholmsregionen.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Karlsson på johanna.karlsson@wise.se. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då dessa hanteras löpande.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sök rollen Senast 1 april, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

johanna-karlsson

Johanna Karlsson

Talent Acquisition Specialist

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 1 april, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

HR-Ansvarig

Hos oss får du möjlighet att ta ansvar för och driva hela HR processen. Vi behöver dig som tycker om att ge service och som trivs i en varierande och händelserik miljö. Här får du möjligheten att jobba brett, både strategiskt och operativt. Du kan inte förvänta dig ett dukat bord. Vi behöver dig för att strukturera och organisera upp det vi inte kan själva. Kom och hjälp oss att etablera en ny värdegrund.

Skåne Sista ansökningsdag: 6 april, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Strategisk Inköpare av indirekt material och service till Ahlsell

Har du tidigare erfarenhet av arbete inom strategiskt inköp av indirekt material och service, gärna med inriktning mot Supply Chain och vill vara med på vår utvecklingsresa för att bygga en starkare funktion för Indirekt material och Service? Vi söker en strategisk inköpare som med engagemang, erfarenhet och nyfikenhet vill vara med och skapa resultat hos oss. Är det du? Läs mer om rollen och sök in nedan.

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 april, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Executive Assistant/Office Manager

Är du en proaktiv och strukturerad Exekutiv assistent med en hög känsla för service? Skulle du dessutom tycka att det är spännande att jobba i en dynamisk roll inom ett internationellt företag i framkanten av cancerforskning? Sök då rollen till Immunicum redan idag!

Stockholm Sista ansökningsdag: 3 april, 2019

Läs mer & ansök