Stockholm Rekrytering

Nordisk kommunikationschef till Auto1

Brinner du för kommunikation och för att bygga ett starkt varumärke? Har du har några års erfarenhet inom B2B och B2C kommunikation? Är en do:er med förståelse för helheten? Bra, då har du möjligheten att vara med på en förändringsresa vad gäller köpa och sälja begagnade bilar online.

Om rollen

Auto1 Group befinner sig mitt i en spännande utvecklingsresa och nu söker vi en nordisk kommunikationschef med digital spets och framtidstänk. Du kommer spela en viktig roll i implementeringen av våra kommunikationsaktiviteter och tillsammans med kollegor i Norden och Europa samt vara drivande i formandet av framtidens bilhandel.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planera, koordinera och implementera interna och externa kommunikationsprocesser tillsammans med huvudkontoret i Tyskland
  • Samordna och anpassa nationella pressförfrågningar, översätta pressmeddelanden, hantera medieförfrågningar, Q&A, m.m.
  • Konceptualisera, planera och genomföra nationella PR-initiativ för vårt B2B-varumärke AUTO1.com i både tryckt och onlinemedia
  • Skapa engagerande och informativt innehåll för våra olika interna kommunikationskanaler (intranät, nyhetsbrev, videor, undersökningar) i enlighet med varumärket
  • Stödja marknadsteamet i planering och utformning av annonser i B2B branschtidningar
  • Organisera event och delta på relevanta mässor och presskonferenser

Om dig

Vi tror att du har pluggat medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik, humaniora eller liknande. Du har minst 2 års relevant yrkeserfarenhet (gärna från tech eller e-handel). Du är en vass kommunikatör med ett stilmässigt självförtroende, och du är van vid att hantera medier och organisera event. Som person är du ansvarstagande och arbetar strukturerat, och du kommunicerar flytande på både svenska och engelska. Om du dessutom har ett intresse för bilar och teknik så är det ett plus!

Om oss

AUTO1 Group är Europas ledande digitala plattform för att köpa och sälja begagnade bilar online. Som ett dynamiskt teknikföretag revolutionerar vi marknaden för begagnade bilar med våra varumärken wirkaufendeinauto.de, AUTO1.com och Autohero. Vårt starka team på 5000 personer är dedikerade till att göra bilhandel och transport över hela Europa så snabbt, enkelt och stressfritt som möjligt för våra kunder.

Vad händer nu?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Förtroendearbetstid
  • Karriärmöjligheter

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb