Systemförvaltare Lön/HR till If Skadeförsäkringar AB

Stockholm Heltid Rekrytering

Vill du arbeta på ett stort och modernt försäkringsbolag som systemförvaltare? Kanske du är den vi söker till If.

Sök rollen Senast 19 april, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Kollektivavtal
  • Lunchförmåner
  • Privat sjukförsäkring
  • Sommartid

Detta är en direktrekrytering där processen sköts av Wise Professionals, men du blir anställd hos If Skadeförsäkringar AB. Placeringen är i deras fina kontorslokaler i Bergshamra, Solna. Här kommer du till ett mångsidigt företag där det finns goda möjligheter till utveckling.

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

If:s lönefunktion ingår i HR Support-teamet som idag består av 8 personer. HR Support ansvarar för de svenska HR-processerna kopplade till lön och förmåner, reseräkningar och utlägg, tidrapportering, pensionsrapportering och HR-ekonomi, samt administration i de system som stödjer dessa processer. HR Support är en del av den nordiska enheten HR Systems and Operations.

Som systemförvaltare på HR Support kommer du att förvalta lönesystemet HR Plus 6 och agera beställare/kravställare mot systemleverantören Visma. Du kommer även att bidra till utvecklingen av integrationen mot HR-systemet Workday samt beställa ändringar av uppsättningen i Workday vid behov. Du ansvarar för att både lönesystemet och Workday är uppsatta i enlighet med If:s kollektivavtal, policys och andra regelverk, samt säkerställer att lönekörningsprocessen utförs på korrekt sätt.

Du kommer även att arbeta med kontinuerliga tester, uppföljning och kontroller för att säkerställa kvalitet i respektive system. Du arbetar proaktivt genom att förbättra och förenkla rutiner och arbetssätt inom löneadministration och systemförvaltning.

Du rapporterar till Head of HR Support Sweden och utöver ovanstående arbetsuppgifter kommer du även få arbeta med vissa löneadministrativa uppgifter.

Din bakgrund

Vi söker dig som har stor vana av att hantera lönesystem, gärna HR Plus 6. Du har några års erfarenhet av systemförvaltning och funktionsförvaltning av HR- och/eller lönesystem samt relevant eftergymnasial utbildning med inriktning HR, IT, lön eller ekonomi.

Vi ser även att du har:

  • God kännedom om HR- och löneprocesser
  • Vana att hantera stora datamängder och information
  • God systemvana och mycket goda kunskaper i Excel
  • Goda engelska kunskaper

Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbeten och projekt samt har erfarenhet av HR Plus 6 och kännedom om databaser.

Som systemförvaltare är du en duktig kommunikatör, både i tal och i skrift, som har tålamod och pedagogisk förmåga i kontakten med If:s medarbetare och ledare. För att lyckas i rollen tror vi att du är en ansvarstagande problemlösare som omfamnar förändring och gärna tar initiativ till utveckling och förbättringsåtgärder.

Erbjudande

Här kommer du till en trevlig arbetsplats och ett gäng med mycket skratt. Vi erbjuder rätt person möjligheten att hänga med på If:s resa att bli ännu mer kundorienterade och digitalisera våra tjänster med ny, modern teknik. If har ett starkt fokus på medarbetarskap och uppmuntrar medarbetarna till kontinuerlig utveckling. Du omfattas av bra förmåner enligt försäkringsbranschens kollektivavtal och på Bergshamrakontoret finns både gym och matsal.

Om företaget

If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder och omkring 6 800 anställda varav 2 200 i Sverige. If ägs av Sampo Abp som är noterat på NASDAQ OMX Helsinki.

If är en mångsidig arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av tjänster och karriärmöjligheter, vilket skapar goda förutsättningar för varje medarbetare att forma sin egen karriär.

För mer information: www.if.se

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se eller 072-303 59 24. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2019-04-19 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 19 april, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger If Skadeförsäkring AB

Barks väg 15, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Karin Rose

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 19 april, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

VD till Telenta AB

Vi söker vår nya ledare som vill fortsätta driva vårt digitaliseringsarbete samt utveckling av molnbaserade tjänster. Läs mer i annonsen och hör gärna av dig!

Göteborg Sista ansökningsdag: 9 maj, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Digital Specialist till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och bli övergripande ansvar över våra sociala medier? Vi söker en Social & Digital Communication som drivs av att realisera strategier och idéer i praktiken och vill vara ansvarig från att planera strategi till att komma i mål med oss på kommunikationsteamet på Veidekke

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Innehållsproducent till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och har erfarenhet av taktiskt och operativt kommunikationsarbete? Vi söker en vass skribent och innehållsproducent som vill arbeta med flera delar av kommunikationshantverket hos oss på Veidekke.

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök