Löneadministratör till AcadeMedia

Stockholm Konsultuppdrag

Är du löneadministratör med ett par års erfarenhet och redo för nästa steg i karriären? Trivs du som bäst när du får jobba i team, i ett högt tempo och en föränderlig miljö? Då kan det vara dig vi söker till AcadeMedia AB!

Sök rollen Senast 29 april, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Nu söker vi en löneadministratör till AcadeMedia till ett konsultuppdrag via oss på Wise Professionals. Uppdraget är på heltid, med start så snart som möjligt till och med sista september 2019 med möjlighet till förlängning.

Ditt uppdrag

Academedia AB är Sveriges största utbildningsföretag och är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.

I rollen som löneadministratör kommer du sitta i öppet kontorslandskap på huvudkontoret mitt i centrala Stockholm. Löneavdelningen är uppdelad i tre grupper; en systemgrupp på fem personer, en supportgrupp på tio personer och en administratörsgrupp på åtta personer. Du hör till den sistnämnda gruppen och rapporterar till gruppchefen.

Du kommer tillsammans med dina kollegor administrera omkring 13 000 löner per månad, både tjänstemän och kollektivlöner (fyra olika kollektivavtal), fördelat på 51 bolag. Lönerna administreras i HR plus 8. Ni jobbar helt processbaserat och samarbetar kring löneprocessen. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:

 • Lönekontroller och korrigeringar
 • Hantering av inkommande ärenden från ärendehanteringssystemet
 • Skulder, införslar
 • Ferie- och uppehållslönefrågor
 • Behörigheter och organisationsträd i systemen
 • Schema
 • Förvärv av små och stora bolag (förskolor och skolor)
 • Omorganisationer (minst fyra om året)
 • Semesteromställningar (flera semesterår)
 • Tester vid versionsuppgraderingar i systemet

Din bakgrund

Vi söker dig som har minst ett par års erfarenhet av att arbeta med lön och känner dig trygg i din yrkesroll. Du har god kompetens inom löneområdet och erfarenhet att tolka och arbeta med olika kollektivavtal. Eftergymnasial utbildning inom lön är meriterande. Har du tidigare arbetat i HR plus 8 eller med tidsrapporteringssystemet Medvind är det meriterande men inget krav.

För detta uppdrag lägger vi störst vikt vid din personlighet. För att lyckas i rollen bör du vara såväl självgående som samarbetsorienterad. Du trivs som bäst i ett högt tempo och en föränderlig miljö. Du har ett positivt synsätt, ser lösningar istället för problem, och tänker ”kul!” när du ställs inför nya utmaningar.

När du blir en av oss

Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar tillsammans med kunder och kandidater som ställer höga krav. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Vi är en del av Wise Group, noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap och finns idag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö/Öresund.

Vi präglas av att vara en tillväxtorganisation – vår kultur andas nyfikenhet samt att vi är modiga och professionella i allt vi gör. Hos oss får du vara del av att ständigt utveckla både dig själv och dina kunder.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod i våra kunduppdrag liksom i vår egen rekrytering. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken – modig – proffsig.

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Marie Fedeli (marie.fedeli@wise.se) och konsultchef Mikaela Ahvenainen (mikaela.ahvenainen@wise.se).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Sök rollen Senast 29 april, 2019

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger AcadeMedia AB

Adolf Fredriks Kyrkogata 2, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Marie Fedeli

Talent Acquisition Specialist

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 29 april, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

VD till Telenta AB

Vi söker vår nya ledare som vill fortsätta driva vårt digitaliseringsarbete samt utveckling av molnbaserade tjänster. Läs mer i annonsen och hör gärna av dig!

Göteborg Sista ansökningsdag: 9 maj, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Digital Specialist till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och bli övergripande ansvar över våra sociala medier? Vi söker en Social & Digital Communication som drivs av att realisera strategier och idéer i praktiken och vill vara ansvarig från att planera strategi till att komma i mål med oss på kommunikationsteamet på Veidekke

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Innehållsproducent till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och har erfarenhet av taktiskt och operativt kommunikationsarbete? Vi söker en vass skribent och innehållsproducent som vill arbeta med flera delar av kommunikationshantverket hos oss på Veidekke.

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök