Stockholm Rekrytering

Senior redovisningsekonom med erfarenhet av IFRS

Vill du arbeta med IFRS-frågor både i teori och praktik? Gillar du konsultrollen och blir glad av att diskutera redovisningsfrågor med engagerade och trevliga kollegor? Missa då inte att söka dig till Aspia och möjligheten att bli en del av såväl Aspia som gruppen med redovisningsspecialister. Vi är i dagsläget 4 personer med målet att växa och söker dig som vill vara med och bygga vår avdelning.

Redovisningsspecialisterna (RS) är en del inom Aspias affärsområde Accounting som arbetar med rådgivning i redovisnings-och finansiella rapporteringsfrågor. Vi ser en ökande efterfrågan av rådgivning inom svensk redovisning och IFRS och behöver nu förstärka gruppen och vi söker därmed en eller flera redovisningsspecialister med inriktning mot IFRS-regelverken. RS består i dagsläget av 4 personer med målet att växa och söker dig som vill vara med och bygga vår avdelning.

Placering i Stockholm, Göteborg eller Malmö alternativt på något av våra andra kontor i Sverige.

Rollen
I din roll kommer du att arbeta i team, ofta tillsammans med kollegor inom andra kompetensområden exempelvis skatt, allt för att skapa bästa möjliga rådgivningsleverans till våra kunder. Du förväntas ta ansvar för dina uppgifter och självständigt utföra dessa och inhämta stöd vid behov. Rådgivningsrollen är spännande och utvecklande och passar dig som trivs i en omväxlande miljö med deadlines. Som del av vår grupp inom Redovisningsspecialisterna kommer du att arbeta med rådgivning inom främst följande områden:

 • Stöd i specifika redovisningsfrågor: Det kan vara frågor rörande värdering eller klassificering, förvärvs- och koncernfrågor, incitamentsprogram, intäktsredovisning eller leasing mm. Vi bistår våra kollegor internt på Aspia såväl som våra kunders ekonomifunktioner i specifika redovisningsfrågor.
 • Extern finansiell rapportering: Vi bistår våra kunder vid upprättande av externa finansiella rapporter såsom kommunikéer, koncernredovisningar, årsredovisningar och delårsrapporter i syfte att supportera regelefterlevnad och värdeskapande rapportering.
 • Konverteringar: När ett bolag byter regelverk bistår vi våra kunder i ett konverteringsprojekt där skillnader mellan regelverken analyseras. Exemplifierat kan det innebära en övergång från K3 till IFRS inför en planerad IPO.
 • En annat viktigt område är omvärldsbevakning dvs säkerställa att våra konsulter och kunder alltid har aktuella information om kommande förändringar i aktuella redovisningsregelverk.

Din profil
Vi tänker oss att du idag arbetar med kvalificerade redovisningsfrågor och finansiell rapportering inom IFRS på ett stort eller medelstort bolag. Eller så är du kanske redan i en konsultroll och vill ta steget mot en specialistroll. Har du tidigare erfarenhet från konsultrollen exempelvis som auktoriserad redovisningskonsult eller revisor blir vi extra intresserade. Du har god insyn i regelverken och är van att praktiskt hantera konsolideringar, förvärvsanalyser, finansiella rapporter mm.

Kvalifikationer för tjänsten:

 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom redovisning och finansiell rapportering med inriktning IFRS
 • Erfarenhet av att leda och delta i projekt inom redovisning och finansiell rapportering
 • Svenska och engelska flytande i tal och skrift
 • Akademisk examen inom ekonomi med inriktning redovisning/finansiell rapportering

Som person är du prestigelös, trygg i dig själv, driven och ansvarsfull. Du är social och har lätt för att skapa förtroende hos andra. Du är strukturerad, van att prioritera och trivs i en omväxlande miljö med högt tempo

Erbjudande
Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om att privatliv och arbetsliv ska fungera. Hos oss får du arbeta med frihet under ansvar och flexibel arbetstid med kollektivavtal och bra förmåner. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling. Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Eqonomy/Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jenny-Ann Löfgren, jenny-ann.lofgren@wise.se eller Martin Jerrskog, martin.jerrskog@wise.se. Vi kommer att arbeta med löpande urval och hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Förmånsbil
 • Förtroendearbetstid
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Lunchförmåner
 • Personalrabatt
 • Privat sjukförsäkring

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb