Göteborg Rekrytering

Ekonomichef till Implenia

På Implenia börjar och utvecklas vår resa med dig. Tillsammans designar och skapar vi vår vision av morgondagen. En vision byggd på en lång tradition av erfarenhet. Vi söker nu en ekonomichef som är ansvarig för att leda, driva och vidareutveckla bolagets ekonomifunktion!

Rollen

Som Ekonomichef, internt är titeln Country Finance Head, är du ansvarig för att leda, driva och vidareutveckla bolagets ekonomifunktion. Detta är en mycket spännande och viktig roll som både kräver strategisk höjd och operativ skicklighet. Idag består den svenska ekonomiavdelningen av 4 medarbetare som har sin arbetsplats på kontoret i Göteborg. I ditt arbete innebär det även att agera kontorschef för kontoret i Göteborg. Som Ekonomichef ingår du i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter och ansvar:

 • Ansvara för rapportering till koncernen, månads- och årsbokslut
 • Ansvara för ekonomistyrningen, analys och uppföljning
 • Ansvara för att koordinera budgetarbetet
 • Ansvara för prognoser och likviditetsuppföljning
 • Ansvara för skatter och deklarationer
 • Ansvara för inköpsrelaterade uppgifter
 • Att vidareutveckla och driva ekonomi- och inköpsfunktionerna
 • Effektivisera och kontinuerligt arbeta med förbättring av den ekonomiska rapporteringen så väl som inköp
 • Personalansvar – leda och coacha personal
 • Bidra i ledningsgruppen med att utveckla bolaget och stödja i ekonomiska frågor

Om dig
Vi söker dig med gedigen och flerårig erfarenhet från liknande roll i organisation med internationell verksamhet och/eller erfarenhet i rollen som controller. Du behöver också ha erfarenhet av att leda andra människor, driva processer och tycka om att se helheten. Vi tror att du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Det är starkt meriterande om du erfarenhet av både strategiskt och operativt inköpsarbete. Du behärskar engelska och svenska i både tal och skrift. Att vara driven, lösningsorienterad och affärsmässig är avgörande för att lyckas i rollen. Är du dessutom en relationsbyggare, prestigelös, kommunikativ och gillar att ha kul på jobbet? Då tror vi du kommer trivas alldeles utmärkt hos oss! 

Om Implenia

Implenia Sverige AB har nästan 500 anställda och har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt. Företaget tillhandahåller i dagsläget tjänster inom betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum, väg- och anläggningsarbeten. Kontor finns i Liljeholmen i Stockholm och i centrala Göteborg. Implenia Sverige är en del av Implenia Group, som är den ledande leverantören av byggtjänster i Schweiz. Koncernen har också en stark ställning på den tyska, österrikiska och norska infrastrukturmarknaden. Implenia grundades 2006 men har över 150 år av erfarenhet inom branschen. Med sin integrerade affärsmodell och specialister inom alla kompetensområden kan koncernen hantera ett byggprojekt genom hela livscykeln och leverera ett ekonomiskt, och kundcentrerat arbete. Företaget fokuserar på en hållbar balans mellan ekonomisk framgång, socialt ansvar och miljöansvar.

Är du nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Kika HÄR

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer HÄR

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Föräldralön
 • Kollektivavtal
 • Lunchförmåner
 • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb