Stockholm Rekrytering

Kvalificerad redovisningsekonom till Strukton Rail

Strukton Rail - Kvalificerad Redovisningsekonom

Har du erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor? Har du arbetat med K3-regelverket och IFRS? Motiveras du av att kunna utvecklas inom redovisning? Vi på Strukton Rail växer och söker en ny medarbetare till vårt redovisningsteam! Läs mer i annonsen och ansök.

Som anställd på Strukton Rail har du ett viktigt arbete som gör stor nytta för samhället och bidrar till en hållbar framtid. Du blir delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet – vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an. Hos oss är du en del i en stor och väletablerad organisation med många stödfunktioner som gör att du kan fokusera på kärnan i ditt arbete. Du har med din kompetens frihet under ansvar och stora utvecklingsmöjligheter i och med våra många olika projekt runt om i Sverige.

Din roll 
Som kvalificerad redovisningsekonom tillhör du ett team med fem kollegor och rapporterar till redovisningschefen. I vårt arbetslag trivs vi ihop, jobbar engagerat och självständigt och stöttar varandra för att nå gemensamma mål. Hos oss har vi en transparent dialog och är nyfikna och har en vilja att utveckla och utvecklas. Din placering är på vårt trevliga kontor i Västberga. Under rådande pandemi arbetar vi även från våra hemmakontor.

I rollen kommer du arbeta med kvalificerad redovisning och redovisningsfrågor för den svenska verksamheten, men även ha ett ansvar för controlling kopplad till vår Overhead.

Ansvarsområden:

 • Löpande redovisning samt bokslut
 • Upprätta årsredovisning och inkomstdeklaration för de svenska bolagen enligt K3-regelverket
 • Kvalificerade redovisningsfrågor rörande skatt, moms, pensioner och semesterlöneskuld
 • Analysera och prognosticera pensionsskuld
 • Kvalificerade IRFS-frågor, framför allt rörande pensioner och leasing
 • Självständigt driva uppföljning och prognos av Struktons OH-funktioner
 • Medverka i förbättringsprojekt inom redovisningsavdelningen

Din bakgrund och person
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomiområdet och god problemlösningsförmåga samt kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du kan självständigt arbeta med löpande redovisning, avstämningar och kvalificerade redovisningsfrågor samt upprätta bokslut i enlighet med K3-regelverket. Du har en förståelse för skatte- och momsfrågor, pensioner och semesterlöneskuld och är öppen för att ytterligare fördjupa din kunskap här. Har du djupare kunskap inom något/några av områdena skatt, moms, pensioner eller semesterlöneskuld ser vi detta som en stor fördel. Likaså om du självständigt upprättar årsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer enligt K3 eller IFRS. Vi är också väldigt nyfikna på dig som har erfarenhet av IFRS-redovisning där de mest relevanta delarna för oss rör pensioner och leasing. Då du i denna roll även arbetar en del med controlling ser vi även erfarenhet av detta som meriterande. Du har generellt goda kunskaper i Officepaketet och Excel samt erfarenhet av olika ekonomisystem.

Hos oss kommer du att trivas om du gillar ett brett arbete med eget ansvar. Du som motiveras av att lösa problem, som kan planera och strukturera ditt arbete och som trivs i en föränderlig verksamhet, kom till oss! Strukton Rail är en decentraliserad organisation där det är lätt att ta kontakt och skapa relationer och samarbeten på olika nivåer, något som kommer att vara centralt i den här rollen. Hos oss finns stora möjligheter för en nyfiken och utvecklingsorienterad person att fördjupa sina kunskaper inom redovisning samt att lära sig mer om vår bransch om du inte redan kan det. Vi söker en kollega som vill bidra med sina kunskaper och sitt goda humör till vår arbetsgrupp.

Om Strukton Rail
Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som Sveriges största privata järnvägsentreprenör bygger, driver och underhåller företaget spårsystem i Skandinavien. Strukton rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Lösningarna bidrar till att järnvägen är ett hållbart transportsystem för klimat och samhälle. Strukton Rail ingår i en europeisk järnvägskoncern som, förutom i Skandinavien också är etablerad i Nederländerna, Belgien, Danmark, Italien samt i USA och Australien. I Sverige har företaget ca 950 medarbetare och omsätter drygt 2,6 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.strukton.se

Start: Enligt överenskommelse.

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning.

Plats: Stockholm, placering på HK i Västberga.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Strukton Rail med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se eller Iren Sayar på iren.sayar@wise.se.

Välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb