Löneansvarig med intresse för ekonomi

Göteborg

Vi letar efter en Löneansvarig som vill ta ansvar för hela vår lönekedja och arbeta med att utveckla funktionen samt vårt nya system.

Sök rollen Senast 2 juni, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Semrén & Månsson är arkitekter som skapar värden. Vi vet att god arkitektur får människor att må bättre, samhällen att växa och är en lönsam investering över tid. Vi kombinerar erfarenhet med nyfikenhet och vill vara med och ta ansvar för utvecklingen av ett bättre samhälle tillsammans med våra uppdragsgivare.

Vad innebär arbetet som Löneansvarig?
Vi vill att du ska vara vår interna specialist inom lön och driva utvecklingen av funktionen framåt. Du kommer ansvara för att driva löneprocessen från start till mål, inklusive rapporering av pensioner, sjukfrånvaro och kontakt mot exempelvis försäkningskassan. Det ligger i rollen att ansvara för att lönerna är rätt utifrån tider, frånvaro, att semester är registrerat och att utbetalningarna därefter stämmer. Eftersom du är vår interna specalist inom lön kommer du även ha mycket kontakt med medarbetare och chefer i organisationer kopplat till lön- och pensionsfrågor.

För att lönefunktionen ska kunna skapa mervärde till organisationen väljer vi att satsa på utveckling och har nyligen bytt lönesystem till Agda PS. Eftersom systemet är så pass nytt för oss och organisationen kommer du under din första tid arbeta med att sätta upp nya processer och rutiner. Dessutom håller vi även på att testköra nya digitala lösningar för exempelvis kvittoredovisning.

Löneprocessen och utvecklingsarbetet kommer inte ta upp hela din tid. Därför vill vi även att du ansvarar för viss ekonomiadministration, exempelvis leverantörsbetalningar.

Vilka kommer du arbeta tillsammans med?
Vi är totalt 260 medarbetare som är fördelade på tre specialistbolag. Idag är vi stationerade i Göteborg, Stockholm, Malmö, Sankt Petersburg och Stettin. På jobbet kommer du vara omringad av kreativa, drivna och kompetenta kollegor inom våra områden arkitektur, 3D-visualisering och BIM-projektering. Du arbetar med de svenska lönerna i organisationen och din närmsta chef är Ulrika, som tillträdde rollen som ny VD för några månader sedan. I vardagen kommer vår ekonomiansvarig att arbetsleda dig och du arbetat tätt ihop med våra ekonomer och HR-ansvarig.

Ditt bidrag
Vi letar efter dig som känner dig bekväm med att driva lönearbetet självständigt och vi vill ge dig möjligheten att ta ett lite större ansvar. Något vi kommer att värdesätta är din strukturella sida och din förmåga att analysera, identifiera och lösa problem. Som person söker du efter möjligheter att etablera trovärdighet och du har en förmåga att anpassa dig och behålla lugnet även i de tuffare situationer som kan uppstå i arbetet.

In i rollen har du med dig erfarenhet av att arbeta med hela lönekedjan för minst 100 personer i något år. Du har därmed även erfarenhet av att arbeta i minst ett lönesystem och självklart är det starkt meriterande om du har arbetat i vårt nya lönesystem Agda PS. Du behöver också vara bekant med pensioner sedan tidigare och det är önskvärt om du har erfarenhet av att implementera eller utveckla löneprocessen. Förstår du dessutom utmaningen i att vi är en projektdriven organisation och vad det innebär för löneadministrationen är det betydelsefullt för oss. Du behöver även tala och skriva svenska obehindrat samt kunna kommunicera på engelska.

Låter det intressant?
Vad roligt! Vi samarbetar med attraktions- och rekryteringsbyrån Wise Professionals i den här rekryteringsprocessen. Så dina frågor och funderingar får du gärna ställa till Rekryteringskonsult Stina Scheller, (stina.scheller@wise.se eller 076-000 18 52) eller Johannes Hedlund (johannes.hedlund@wise.se, 076-000 18 91). Vill du veta mer om vilka vi på Semrén Månsson är, kan du kika in vår hemsida.

I samband med din ansökan kommer du få svara på några frågor. Svara så sanningsenligt på dem som du kan eftersom de ligger till grund för första steget i urvalsprocessen. Vi längtar tills vår Löneansvariga är på plats, så vi har valt att arbeta med löpande urval i processen, så vänta inte med att anmäla ditt intresse.

Ser fram emot att höra från dig!

 

Sök rollen Senast 2 juni, 2019

Här ligger Semrén & Månsson

Polhemsplatsen 5, Göteborg

Kontakta mig för mer information

Stina Scheller

Stina Scheller

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 2 juni, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Löneekonom till HR-Services hos NCC!

Vill du arbeta i en rolig och riktigt viktig roll som säkerställer rätt löneredovisning? Vill du dessutom tillhöra ett härligt team och få chansen att arbeta på NCC? Sök rollen som Löneekonom idag!

Stockholm Sista ansökningsdag: 11 juni, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Löneadministratör till IP Only!

Är du löneadministratör med några års erfarenhet och redo för nästa utmaning i karriären? Är du lösningsorienterad, självgående och trivs i en föränderlig miljö? Då kan det vara dig vi söker till ett längre uppdrag på IP Only!

Stockholm Sista ansökningsdag: 10 juni, 2019

Läs mer & ansök