Arbetsmiljöspecialist till Teracom

Stockholm Rekrytering

Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt! Här är tjänsten för dig som vill arbeta med vår arbetsmiljö, säkerhet och hälsa!

Sök rollen Senast 20 juni, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Vi erbjuder
Hos Teracom får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt – oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang och ansvarstagande och kompetenta kollegor. Hos oss får du vara med och påverka och bidra till bolagets fortsatta utveckling. På Teracom strävar vi efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid.

Din Roll:

Som arbetsmiljöspecialist arbetar du som en strategisk, konsultativ och operativ partner med rådgivning inom hela arbetsmiljöområdet, främst inom det fysiska arbetsmiljöområdet. Du ger vägledning, stöd och utbildning med utgångspunkt i policys, riktlinjer, processer.

Dina ansvarsområden inkluderar bl.a:

  • Bevakning av att Teracom genom sitt arbetssätt, policys och instruktioner lever upp till tillämpliga lagar och krav inom arbetsmiljö och säkerhet. Detta sker både genom strategiskt långsiktigt arbete och genom att vara konsultativt stöd vid frågor från chefer, skyddsombud och medarbetare i organisationen.
  • Se till att chefer med personalansvar har tillräcklig utbildning för att säkerställa arbetsmiljöarbetet på sin enhet
  • Följa upp, planera och koordinera för att medarbetare har rätt arbetsmiljöutbildningar för att utföra sitt arbete i samverkan med ansvariga chefer
  •  Kontaktperson vid ärenden gentemot arbetsmiljöverket samt upphandla utbildningar/partners och personalhälsovård
  • Driva, bidra och sammankalla årliga skyddskommittémöten och tillhandahålla förutsättningar och verktyg för skyddsrond. Presentera statistik och incidenter, olyckor i skyddskommittémöten
  • Driva utredningar och säkerställa åtgärder av incidenter inom arbetsmiljöområdet tillsammans med ansvarig chef samt bibringa ny kunskap om riskerna för att undvika upprepning

Tjänsten är placerad på Teracoms huvudkontor i Lindhagen och du tillhör HR organisationen.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen är du självgående, drivande och har en mycket god kommunikationsförmåga. Du är ansvarstagande och har integritet samt god samarbetsförmåga.

Vi tror att du är arbetsmiljöingenjör eller civilingenjör med goda kunskaper inom arbetsmiljöområdet, SAM och OSA. Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och är van att tolka AFS:ar och redogöra för nya lagar och förordningar.

Du har B-körkort.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker tjänsten ansökningslänken på Wise Professionals hemsida. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Sök rollen Senast 20 juni, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Teracom AB

Lindhagensgatan 122, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Johanna Nyqwist

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 20 juni, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

HR Generalist till Blomsterfonden

Söker du nya utmaningar som HR Generalist i en organisation som arbetar för ett gott syfte? Blomsterfonden söker nu dig som har erfarenhet och vill utveckla vår framtida verksamhet.

Stockholm Sista ansökningsdag: 3 juli, 2019

Läs mer & ansök

Head of Retail to Cheil

Cheil is currently undergoing an exciting period of growth and is therefore on the hunt for a new Head of Retail. This is a great opportunity to work in a fast-paced, international environment where collaboration and a team-player mindset is key.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 juni, 2019

Läs mer & ansök