Inköpschef till Debe Pumpar

Stockholm

Den kompletta leverantören för allt inom vattenförsörjning.

Debe Flow Group är en komplett leverantör av svensktillverkad utrustning för vattenförsörjning, geoenergi, vattenrening samt styr-och reglerteknik för vattenburna värmesystem.

Sök rollen Senast 18 juni, 2019

Företaget grundades 1963 under namnet Debe Pumpar. En kraftig expansion och tillväxt har under den senaste tioårsperioden kännetecknat Debe med en ny ledning och nya ägare. Sedan 2008 ägs bolaget av Pomonagruppen som är en industriell långsiktig ägare med ett tydligt fokus på att utveckla bolaget då de identifierat en stor potential.

Debe har också förvärvat flera bolag med spetskompetens inom sina respektive områden. Samtliga är tillverkande bolag med egna produkter och ett starkt fokus på produktutveckling och innovation.

Merparten av produkterna är tillverkade i Sverige och utvecklade för svenska förhållanden.

Debe verkar på en marknad där de flesta kunderna finns på den svenska marknaden men man växer och finns också representerade med filialer och dotterbolag i Norge, Finland och Tyskland.

Med de strategiska förvärven har Debe Flow Group på de senaste tio åren vuxit från ca 10 medarbetare till dagens cirka 60 anställda.

På företagets informativa hemsida http://www.debeflowgroup.com får du mer information.

Vill du bli en del av Debe Flow Group?

Som inköpschef får du en spännande och viktig roll inom Debe Flow Group. Du leder ett inköpsteam med några mycket kompetenta kollegor, ingår i ledningsgrupp och rapporterar tili VD.

Initialt är uppdraget att snabbt komma in i det operativa inköpsarbetet då tjänsten nu är vakant. På lite längre sikt kommer du att ansvara för att koncernens samlade inköp integreras i en gemensam inköpsfunktion för att effektivisera funktionen inköp. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sundbyberg.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Leda och fördela arbetet i inköpsgruppen
  • Operativt delta och verka det dagliga inköpsarbetet
  • Bidra och tillsammans med produktansvariga och ledning ständigt utveckla ett effektivt och anpassat sortiment
  • Vara uppdaterad och hålla sig à jour med branschutvecklingen, (omvärldsbevakning, trendspaning) för att hitta nya affärsmöjligheter
  • Utvärdera leverantörer
  • Skapa affärsmässiga relationer med rätt leverantör
  • Förhandla och upprätta avtal
  • Säkerställa inköpspolicyer och utveckla processer och arbetssätt
  • Månadsvis rapportering av resultat

Trolig bakgrund för att trivas hos oss?         

För att lyckas i rollen har du flera års gedigen erfarenhet av både strategiskt och operativt inköp av liknande produktområde. Du är van att resa och besöka både svenska och utländska leverantörer. Du har en högskoleutbildning inom relevant område. Du har god kunskap i Office programmet och har erfarenhet och systemförståelse för relevanta affärs- och inköpssystem, gärna Pyramid. Din svenska och engelska är på en hög nivå såväl muntligt som skriftligt.

Som person…

Är du van att arbeta både självständigt och i grupp. Du är van att resa och förhandla med leverantörer. Du är en bra organisatör och stark på att strukturera och organisera ditt och teamets arbete. Du är analytisk och kan snabbt bedöma potential, risker och konsekvenser för att göra rätt prioriteringar.  Du har ”rätt” attityd och väl införstådd i att arbetsbelastning ibland kan vara hög.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing på jan.rosing@wise.se eller 076-620 29 52. Vi ser fram emot din ansökan snarast via www.wise.se då annonsen kan tas ner och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. dock senast den 18 juni 2019. Vi tar inte emot ansökningar via mail p g a GDPR.

Sök rollen Senast 18 juni, 2019

Kontakta mig för mer information

Jan Rosing

Jan Rosing

Senior rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 18 juni, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

HR Generalist till Blomsterfonden

Söker du nya utmaningar som HR Generalist i en organisation som arbetar för ett gott syfte? Blomsterfonden söker nu dig som har erfarenhet och vill utveckla vår framtida verksamhet.

Stockholm Sista ansökningsdag: 3 juli, 2019

Läs mer & ansök

Head of Retail to Cheil

Cheil is currently undergoing an exciting period of growth and is therefore on the hunt for a new Head of Retail. This is a great opportunity to work in a fast-paced, international environment where collaboration and a team-player mindset is key.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 juni, 2019

Läs mer & ansök