Actic söker en Lönechef

Stockholm Heltid Rekrytering

Är du en engagerad och driven person som har arbetat minst 5 år med lönefrågor? Brinner du för det personliga mötet och har hög servicekänsla? Har du dessutom ett intresse av hälsa och friskvård? Då kanske du är vår nya medarbetare på HR-avdelningen.

Sök rollen Senast 3 juli, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt
 • Tjänstepension

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som lönechef för den svenska organisationen är du tillsammans med dina tre medarbetare ansvariga för de ca 2200 lönerna som går ut varje månad till våra svenska medarbetare. Lönefunktionen ingår i Actics HR-avdelning och du rapporterar till HR manager för Sverige. Rollen innebär mycket frihet under ansvar och du har stora möjligheter till personlig utveckling. Placeringsort är på huvudkontoret i Solna Businesspark med bra pendlingsmöjligheter och gångavstånd från ett av Actics gym. Under 2020 kommer kontoret att flytta till Ulriksdal/Solna där vi kommer få helt nya lokaler med gym en trappa ner. 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Att leda det operativa och det strategiska arbetet i samtliga processer som funktionen ansvarar för
 • Ansvara för att Actics arbetssätt och rutiner möter kraven för lagar och regler inom lön
 • Stötta och coacha vårt fantastiska löneteam
 • Att tillsammans med övriga på HR avdelningen supportera och coacha chefer och medarbetare inom HR och lönefrågor
 • Tillsammans med ekonomifunktionen utveckla förståelsen för lön kopplat till redovisningen
 • Vara systemägare av lönesystemet Flex och schemaläggningssystemet TooEasy för Sverige.
 • Uppdatera HR-relaterad information på intranät
 • Utbilda platschefer/regionchefer
 • Assistera HR-manager i förhandlingar

Din bakgrund

Du är en trygg och självständig ”doer” som tycker om att arbeta i ett högt tempo och ta dig an nya arbetsuppgifter. Du är en person som brinner för det sociala mötet och har en hög servicekänsla. Du finner dig inte i status qou utan strävar ständigt efter att utveckla arbetssätt och system.

Vi önskar att du har följande bakgrund:

 • Någon form av utbildning inom lön
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom lönebearbetning från samtliga delar inom löneprocessen
 • Vana av att tolka kollektivavtal
 • Vana av att uttrycka dig i tal och skrift
 • Erfarenhet från HR-administration och schemaläggning är meriterande

Om Actic

Actic är en ledande friskvårdskedja med ca 170 anläggningar och över 215 000 medlemmar fördelat på Sverige, Norge, Tyskland och Österrike. Sverige är den enskilt största marknaden för Actic med ca 170 000 medlemmar fördelat på över 100 träningsanläggningar från Ystad i söder till Kiruna i norr. Vårt fokus ligger på att skapa ett friskare samhälle genom att inspirera och engagera alla människor till en bättre hälsa och ökat välmående. Vi tillhandahåller bra förutsättningar för träning i välutrustade träningsanläggningar och välutbildade instruktörer som hjälper våra medlemmar att nå sina mål.

Läs gärna mer på www.actic.se

Vi vill att alla ska älska att träna. Tills vi hörs nästa gång så vill vi inte att det ska finnas några ursäkter för att hoppa över träningen #ingaursäkter. Följ oss på Facebook Actic Sverige.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2019-07-03 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Sök rollen Senast 3 juli, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Karin Rose

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 3 juli, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

HR Generalist till Blomsterfonden

Söker du nya utmaningar som HR Generalist i en organisation som arbetar för ett gott syfte? Blomsterfonden söker nu dig som har erfarenhet och vill utveckla vår framtida verksamhet.

Stockholm Sista ansökningsdag: 3 juli, 2019

Läs mer & ansök

Head of Retail to Cheil

Cheil is currently undergoing an exciting period of growth and is therefore on the hunt for a new Head of Retail. This is a great opportunity to work in a fast-paced, international environment where collaboration and a team-player mindset is key.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 juni, 2019

Läs mer & ansök