HR ansvarig till SKL International

Stockholm Rekrytering

Vill du känna stolthet över din arbetsgivare och få möjligheten att arbeta i en internationell miljö? Vi söker dig som vill arbeta i en bred HR roll med ett fokus på att vidareutveckla befintliga HR-processer samt implementera nya.

Sök rollen Senast 25 augusti, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Vill du känna stolthet över din arbetsgivare och få möjligheten att arbeta i en internationell miljö? Vi söker dig som vill arbeta i en bred HR roll med ett fokus på att vidareutveckla befintliga HR-processer samt implementera nya. 

Vad ska du göra?

Välkommen att axla rollen som HR-ansvarig hos oss på SKL International. Vi är i ett spännande skede där vi vuxit och nu behöver dig för att kunna vidareutveckla HR-arbetet hos oss. Du kommer arbeta nära VD och ha förtroendefulla relationer med såväl chefer som medarbetare.

I din roll kommer du vara en drivande kraft för att fortsätta utveckla arbetet med värderingar och företagskultur framåt. I din vardag kommer du hantera såväl operativa som strategiska HR-frågor. I rollen är det viktigt att du kan driva förändringar och utvecklingsarbete framåt. I rollen som HR-ansvarig driver du självständigt HR-arbetet och rapporterar direkt till VD. Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara;

  • Driva, utveckla & ansvara för alla HR-processerna
  • Arbeta strategiskt med bland annat kompetensförsörjning, värderingsarbete samt utveckla vår process för mål- och medarbetarsamtal
  • Löpande säkerställa bolagets arbetsgivaransvar beträffande lagstiftning, kollektivavtal m.m.
  • Driva och följa upp HR-frågor i verksamheten
  • Vara ansvarig projektledare för gemensamma verksamhetsutvecklingsprojekt tex implementering av lönesystem, utveckling av vårt säkerhetsarbete eller liknande

Erbjudande

Vi sitter i nya aktivitetsbaserade lokaler på Hornsgatan vid Slussen i Stockholm. Idag är vi ca 35 medarbetare samt ca 60-100 underkonsulter kontrakterade i olika projekt världen över. Verksamheten omsätter ca 112 mkr på årsbasis.

Som anställd på SKL International får du vara med och bidra till förbättrad samhällsservice i världen och vara med och utveckla vår verksamhet inom HR-området. Vi samverkar med SKL och övriga bolag inom koncernen och uppmuntrar till samarbete över bolagsgränserna. 

Vem är du?

Vi behöver dig som ur ett HR-perspektiv har bred kunskap och erfarenhet. Då du kommer att vara ensam på HR tror vi att du i tidigare roller arbetat självständigt och att du arbetat med att implementera, utveckla HR-processer och ta fram effektiva arbetssätt. Du känner dig trygg med att hantera fackliga förhandlingar och företagets fackliga samverkan. Som vi tidigare nämnt kommer du att arbeta brett med HR, vilket ställer krav på dig att vara prestigelös, en problemlösare och har lätt kunna byta fokus. Du är kommunikativ och initierar på egen hand aktiviteter och projekt.

Då du kommer till en internationell verksamhet där mycket av vår verksamhet sker i utvecklingsländer är det meriterande om du sedan tidigare arbetat i och trivs i en internationell miljö, vilket också ställer krav på att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska. 

Vi ser att du har en akademisk examen, meriterande inom HR-området.

Ta reda på mer!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Ulrika Franzén Körlof på ulrika.franzen-korlof@wise.se eller Maria Esborn på maria.esborn@wise.se

Då vi går in i semestertider kommer annonsen att ligga ute till och med den 2019-08-25, och urvalet kommer att påbörjas efter det. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Om SKL International

SKL International är Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) organisation för internationellt utvecklingssamarbete. På uppdrag av framförallt Sida arbetar vi med stöd till utveckling av demokrati och förbättrad samhällsservice i olika delar av världen. I vårt arbete är SKL och SKL:s medlemmar, Sveriges kommuner, landsting och regioner en viktig kunskapskälla. SKL International anlitar svenska experter från SKL samt från svenska kommuner och landsting. Vid behov anlitas även internationella konsulter samt lokala experter på plats. SKL International arbetar resultatorienterat och anpassar insatser efter det behov som finns i de länder vi arbetar. SKL Internationals projektpartners varierar, från olika länders departement till organisationer som representerar kommuner och regioner (liknande SKL).

Läs mer om oss på: http://sklinternational.se/

Sök rollen Senast 25 augusti, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger SKL International AB

Hornsgatan 15, Stockholm

Kontakta mig för mer information

ulrika-franzen-korlof

Ulrika Franzén Körlof

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 25 augusti, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Duktiga rekryterare sökes till kommande uppdrag

Vi på Wise Professionals söker nu efter drivna och erfarna rekryterare som vill testa på nya och spännande uppdrag hos våra kunder. Detta är en öppen annons där du som vill arbeta som konsult hos oss på Wise Professionals kan anmäla ditt intresse för våra tjänster i Skåneregionen.

Malmö Sista ansökningsdag: 20 augusti, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

En annons 2

OBS. Detta är en intern annons (test) och är alltså ingen annons som går att söka.

Stockholm Sista ansökningsdag: 10 augusti, 2019

Läs mer & ansök