Stockholm Rekrytering

Redovisningsekonom med inriktning mot Treasury till Ahlsell

Nu söker vi dig som är Redovisningsekonom, som vill fördjupa dig inom Treasury, till Ahlsells huvudkontor med placering i Liljeholmen. Här kommer du till en glädjefylld och prestigelös organisation med stora utvecklingsmöjligheter.

I rollen som redovisningsekonom, med inriktning mot Treasury, på Ahlsell så kommer du ha en delad roll. Du blir en del av redovisningsteamet, som består av tre kollegor, samtidigt som du har ett nära samarbete med Ahlsells Group Treasurer. Du blir anställd på Ahlsell Sverige AB och kommer rapportera direkt till Nordic Accounting Manager.

För att lyckas i rollen bör man ha goda kunskaper inom redovisning och samtidigt ha ett intresse av att utvecklas inom Treasury. Det är ett självständigt arbete med flera kontaktytor både internt inom koncernen och externt, på olika nivåer.

I huvudsak kommer du att arbeta med följande:

Redovisningsdelen

 • Helhetsansvar för löpande bolagsredovisning
 • Månads- och årsbokslutsarbete
 • Rapportering till koncern
 • Upprätta årsredovisningar
 • Skatteberäkning, inkomstdeklaration och momsavstämningar.
 • Avstämning AGI
 • Utvecklingsprojekt

Finansdelen/Treasury

 • Likviditetsprognoser
 • Cash pooling och övervakning av kassabalanser
 • Balansera saldon i utländsk valuta i cash pooling
 • Övervaka och utveckla säkringar för leverantörsskuld och andra flöden
 • Bankrelationer cash management
 • Bekräftelsehantering av valutaaffärer
 • Godkänna betalningar

Din profil

Vi söker dig med minst tre års erfarenhet av bolagsredovisning, månadsbokslut, årsbokslut och rapportering och som är bekväm i rollen som redovisningsekonom. Vidare har du erfarenhet från finans, cash management och har baskunskaper inom Treasury. Du talar och skriver flytande svenska och har goda kommunikationskunskaper i engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att upprätta årsredovisningar och skatteberäkningar samt inkomstdeklarationer. Vi ser också gärna att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande.

Tjänsten passar dig som är självgående, gillar att ta ansvar och vill ha ett stort utrymme till utveckling samt att vara med och bidra till ständig förbättring av verktyg och processer. Som person ser vi gärna att du är prestigelös, noggrann, analytisk och relationsbyggande.

Om Ahlsell

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter drygt 34 miljarder SEK och de tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Nyfiken på att veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar Ahlsell med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV och får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kandidatansvarig Ekaterini Dokalia på ekaterini.dokalia@wise.se eller ansvarig rekryteringskonsult Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se. Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här).

Välkommen med din ansökan

Förmåner

 • Friskvård
 • Föräldralön
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb