Gävle Rekrytering

Systemekonom till framgångsrika Cibes Lift Group

Systemekonom - Cibes Lift Group

Är du ekonom, har ett stort intresse för system och fortsätta utvecklas in i en ny roll? Då har vi tjänsten för dig! Cibes Lift Group utökar IT-systemteamet och söker nu en kommunikativ, lösningsorienterad och prestigelös kollega.

Vi benämner rollen som System Owner och du kommer att ansvara för det nyimplementerade koncernkonsolideringssystemet OneStream. Systemet stöder våra processer som berör koncernrapportering, budget och prognos samt rapportering och analys för alla globala dotterbolag.

Rollen är verksamhetsnära – du kommer dagligen ha kontakt med användare där majoriteten sitter på annan plats än Sverige – samt ha många kontaktytor internt inom Group Finance och systemleverantör.

IT-systemgruppen består av fyra personer som har varsitt ägandeskap för företagets stora system såsom tex ERP och CRM där du rapporterar till Global IT System Manager. Koncernens huvudkontor ligger i Gävle med flera filialkontor runt om i Sverige och vi har showroom i Stockholm, Göteborg och Malmö. Önskad placering är i Gävle ca 2 dagar i veckan.

Ditt uppdrag innefattar:

 • Systemägare och förvaltning av systemet OneStream
 • Projektledning
 • Stöd & support till dotterbolag och HQ
 • Ansvarig för supportavtal
 • Integration av system hos nya dotterbolag, utbildning och träning för personal
 • Löpande kontakt internt och externt för att identifiera behovet av vidareutveckling
 • Dokumentation av rutiner, processer och arbetssätt

Din profil
Vi söker dig som är ekonom – antingen redovisningsekonom eller controller – som har stor förståelse för bokslutprocessen i en internationell kontext. För att passa för tjänsten har ett genuint systemintresse och det är meriterande om du har varit med i ett eller fler implementationsprojekt. Har du erfarenhet av koncernredovisning/konsolidering är det ett stort plus. Vi vill att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Som person trivs du i en dynamisk vardag och i en omväxlande roll, där du får arbeta med förbättringar och driva utveckling. Vi söker en person som kan driva sig själv, som tar eget ansvar och som har förmågan att kunna växla mellan perspektiv och se såväl detaljerna som helheten. För att trivas hos oss är du lösningsorienterad och har förmågan att kunna planera och prioritera ditt arbete. Du trivs i en prestigelös miljö där vi på ett engagerat sätt tillsammans hjälps åt att nå våra övergripande mål. Att bygga förtroendefulla relationer och kommunicera med många olika personlighetstyper kommer naturligt för dig och du trivs med att samarbeta med andra likväl som att arbeta självständigt.

Vi söker dig som har Universitets/Högskoleexamen eller motsvarande eftergymnasial utbildning alternativt relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi.

Om Cibes Lift Group
Cibes Lift Group är Europas ledande tillverkare av utrymmeseffektiva, modulbaserade hissar av svensk kvalitet och design. Produkterna är anpassade för den offentliga och privata marknaden. Försäljning, montage och underhåll tillhandahålls av företagets globala nätverk av dotterbolag och partners. Cibes har sitt huvudkontor i Gävle och har cirka 950 anställda, ett samarbetsnätverk i över 50 länder och dotterbolag i ett 20-tal länder. Försäljningen 2020 uppgick till 1,4 miljarder SEK.

Cibes Lift Group präglas av en stark tillväxt och därtill ett intensivt förändringsarbete för att säkra företagets strävan till fortsatt tillväxt. Läs gärna mer på www.cibeslift.com

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Cibes Lift Group med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se samt Ekaterini Dokalia ekaterini.dokalia@wise.se.

Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här).

Välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb