Lund

Junior ekonom med intresse för data och analys till PwCs Delivery Center!

Har du ett stort intresse för både människor och siffror? Är du dessutom lösningsorienterad, analytisk och vill vara med och bidra till att skapa förtroende och hitta de bästa vägarna framåt? Då kan tjänsten som Operations Controller på PwC vara rätt för dig!

Till PwC:s Delivery Center söker vi nu en Operations Controller där du får vara med och forma din roll i syfte att implementera och utveckla modeller för behov och uppföljning genom analys och rekommendationer. Du kommer att arbeta nära ledningen på PwC:s Delivery Center och får genom tätt samarbete med olika delar av verksamheten möjlighet att utvecklas inom det du gör bäst. Samtidigt erbjuds du utrymme att forma och utveckla ditt arbetssätt tillsammans med engagerade, härliga och kompetenta kollegor inom Delivery Center men även med våra kollegor inom revision, revisionsutveckling och Business Control.

Inom vår Assurance-verksamhet arbetar vi med allt från stora börsnoterade bolag till små entreprenöriella företag inom varierande branscher. Du kommer arbeta i en organisation med högt tempo där det händer mycket. Du kommer ha flera kontaktytor samt arbeta på både övergripande nivå men även på regionnivå, vilket innebär att du bör tycka detta är roligt att arbeta med människor, siffror och analys. På Delivery Center sitter det idag ca 200 medarbetare som delar på stort nytt kontor på Ideon i Lund. Initialt är det ett konsultuppdrag på sex månader med chans till anställning hos PwC efter konsultperioden.

Om rollen
Förmågan att kunna prioritera och snabbt byta fokus mellan olika typer av arbetsuppgifter är viktigt för att du ska få ut det bästa av rollen. Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden som ingår i rollen:

●     Bygga insiktsfulla och tydliga diagram i Power BI med grund i kuber med olika datakällor

●     Skapa effektiva flöden i stora mängder av data som ligger till grund för olika insatser och beslut

●     Analysera och utvärdera olika scenarier kopplat till bla beställningsläge, kapacitetsplanering och inflöde av leveranser

●     Skapa visuellt attraktiva dashboards

●     Ge rekommendationer i samband med analyser kring olika vägval och beslut

●     Göra presentationsmaterial /rapporter som innehåller beslutsunderlag

●     Ta fram rapporter vad gäller nyckeltal, uppföljningar och analyser

●     Bidra till systemutveckling genom förståelse av de kuber som grundar sig på systemen

●     Rollen inkluderar samarbete inom Assurance (revision)

Din bakgrund
För att du ska kunna växa och få ut största möjliga potential i rollen, är du en person som uppskattar ett självständigt och omväxlande arbete som kräver engagemang och ansvarstagande. Du är noggrann om kvalitén i det du gör och tycker det är motiverande att arbeta med detaljer. Du har ett genuint intresse för att bygga och utveckla goda professionella relationer och har ett stadigt driv framåt. Du har mycket goda kunskaper i Google Workspace (eller motsvarande i Excel och Powerpoint) samt har en djup teknisk förståelse och en analytisk ådra. Vi ser gärna att du har en ekonomisk utbildning från högskola eller universitet. Erfarenhet och kunskap i Alteryx, datakuber och Power BI är meriterande.

Om PwCs Delivery Center
PwC:s Delivery Center är en intern stödfunktion för PwC:s revisorer runt om i Sverige. Här stöttar vi revisionsteamen med olika administrativa och standardiserade moment i en revision, t ex insamling av information, bearbetning av kundmaterial från revisorerna och jämförelse av data.

PwC Sverige är marknadsledande inom revision samt skatte- och affärsrådgivning, med 2 700 medarbetare och 23 kontor runt om i landet. Vårt syfte är att skapa förtroende i samhället och lösa viktiga problem. Våra 33 000 kunder är såväl globala som svenska företag och organisationer i alla storlekar samt verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi vägleder våra kunder och hjälper dem att uppnå sina mål, oavsett vilken fas deras verksamhet befinner sig i. PwC Sverige drivs som en självständig och oberoende juridisk enhet. Vi ingår i det globala nätverket PwC, som har 295 000 medarbetare i 156 länder. Det ger oss möjlighet att dela kunskaper och erfarenheter globalt och tillsammans utveckla hållbara lösningar för våra kunder.

När du blir en av oss
Som konsult hos EQonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos EQonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på EQonomy är rekryteringsspecialister inom ekonomi och finans. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta konsultchef Johanna Treschow, johanna.treschow@wise.se, om du har några frågor. I denna process gör vi urval löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Ansök nu!

tjänstepension

Så går det till

Vår process

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb