Stockholm Rekrytering

Marketing Controller till If Skadeförsäkringar

Är du intresserad av affären och vill bidra med din analys och ekonomiska kunskap till organisationen? Är du dessutom en teamplayer och grym på Excel och PowerPoint? Då kanske rollen som Marketing Controller är något för dig!

Marketing Controller – en drömtjänst för dig som vill jobba affärsnära!

Som Marketing Controller på If söker vi dig som vill stödja marknadsavdelningen samt beslutsfattande, inte bara genom att bedöma siffrorna utan också att omvandla dem till värdefulla insikter. Hos oss blir du en del av Controller Teamet som idag består av sex kollegor och du rapporterar till Head of Financial Control and Planning.

Som Marketing Controller kommer du att följa upp mål, ge anvisningar och fungera som ett direkt stöd till ledningsgruppen och vara en länk mellan marknad och Controller Teamet. Du kommer att stödja med data- och kostnadsanalyser samtidigt som du fokuserar på att planera och utveckla ett kostnadseffektivt och ett målstyrt tillvägagångssätt för alla marknadsföringsprojekt inom marknads- och kommunikationsavdelningen. Hos oss blir du en del av Controller Teamet som idag består av sex kollegor och du rapporterar till Head of Financial Control and Planning.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av

 • Övergripande rapportering och analys av resultat där du säkerställ att viktiga lärdomar påverkar framtida beslut och andra marknadsföringsinitiativ
 • Uppföljning av marknadsföringsprojekt 
 • Kostnadsuppföljning gentemot mot forecast
 • Skapa underlag och presentationer till CFO och ledningsgrupp
 • Marketing ROI analyser
 • Business Partner mot organisationen i affärsmässiga beslut
 • Arbeta med olika typer av projekt

Vem är du?

För att passa in i rollen kan du hantera komplexa projekt där du besitter förmågan att förenkla och förtydliga och driva igenom aktiviteter – stora som små. Du väntar inte på att ett uppdrag kommer till dig utan ser vad som behöver göras och jobbar proaktivt. Du fattar snabbt essensen i varje uppgift och hur den passar in i det större perspektivet. Du balanserar dina analyser med din kommunikativa förmåga så att organisationen får rätt förutsättningar att fatta beslut. Du uppmärksammar de viktiga detaljerna för att säkerställa pålitliga leveranser av högsta kvalitet.

Vi vill att du har en akademisk examen förslagsvis inom ekonomi/finans/statistik och har flera års erfarenhet av en liknande roll. Dina kunskaper i Excel är på den avancerade nivån och du känner dig trygg med skriftliga presentationer i Powerpoint samt talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med nyckeltal i affärsnära miljöer och arbetat nära ledningsgrupper. Har du tidigare konsulterfarenhet är det meriterande.

Om If

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden med 3,7 miljoner kunder. Vi ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Vi är idag ca. 7 900 medarbetare som arbetar för att erbjuda våra kunder marknadens bästa försäkringslösningar, både privatpersoner och företag. Vi försäkrar det som är värdefullt i livet. Vår uppgift är att ge skydd mot oväntade ekonomiska förluster, och bistå med rådgivning för att minska risken att något ska hända. Om olyckan är framme, lovar vi snabb och professionell skadehantering. Det ger ökad trygghet för den enskilde individen, företaget och samhället i stort.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar If Skadeförsäkringar med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se och du får då svara på några korta frågor – vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Johanna Treschcow på johanna.treschcow@wise.se och Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Föräldralön
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb