Lönechef till Hemfrid

Stockholm Heltid Rekrytering

Är du en erfaren lönechef som vill arbeta i en organisation med stort hjärta? Är du en driven person som tycker om att förbättra och utveckla? Då kanske du är den vi söker.

Sök rollen Senast 29 oktober, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt
 • Tjänstepension

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som lönechef är du ansvarig för Löneavdelningen på Hemfrid. Tjänsten innebär att du är ytterst ansvarig för att rätt lön betalas ut i rätt tid till Hemfrids alla medarbetare; tjänstemän samt kollektivanställda. Detta inkluderar att arbeta såväl strategiskt som operativt för att hitta effektiva arbetssätt inom avdelningen och på bolaget i stort. Ditt team består av ca 4 löneadministratörer och du sitter i ekonomiavdelnings ledningsgrupp. Du har daglig kontakt med dina kollegor på ekonomiavdelningen, med driftens och de övriga stabernas chefer. Du har i viss mån även direktkontakt med de kollektivanställda samt med myndigheter. Hela löneprocessen är ditt ansvarsområde och du äger och planerar även löneåret.

Dina ansvarsområden är:

 • Personalansvar för avdelningens löneadministratörer
 • Tillse rätt kompetensnivåer inom avdelningen
 • Leda och fördela arbetet inom avdelningen
 • Sätta kortsiktiga och långsiktiga mål som följs upp regelbundet
 • Årliga medarbetar- och lönesamtal
 • Se över och förbättra och flöden och processer
 • Minska pappersflöden och manuella processer
 • Utbilda verksamheten för att möjliggöra förändring
 • Vara drivande i att ta fram förstudie för nytt lönesystem
 • Vara högst delaktig i införandet av nytt lönesystem

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Lönechef tror vi att du har varit lönechef ett antal år redan och har goda ledaregenskaper. Du har även arbetat operativt med lön i många år och även i Hogia. Erfarenhet av både kollektivanställda och tjänstemän är också viktigt för att lyckas i denna roll. Som lönechef på Hemfrid måste du även kunna engelska då vi har anställda från många olika länder.

I rollen som lönechef är din vilja och förmåga att samarbeta över avdelningsgränserna avgörande, liksom ditt driv och vilja till ständig förändring och förbättring. Du är en problemlösare och god kommunikatör och duktig på att anpassa dig till olika situationer. Du etablerar trovärdighet hos de andra i organisationen och tar tydlig ställning i olika frågor vid behov.

Erbjudande

Som medarbetare hos oss får du ett jobb där du får utvecklas i en organisation som har stor trovärdighet på marknaden och aldrig står stilla. Du får ta stort ansvar och möjlighet att driva förbättringsarbete inom lön. Vi har medarbetare från hela världen och en bred erfarenhet och kompetensbas. Hemfrid är ett bolag med härlig stämning och glädje med många stolta medarbetar. Vi erbjuder också förmånliga personalförmåner så som städförmån, friskvårdbidrag, tjänstepension och sociala aktiviteter.

Om Hemfrid

Det var Monica Lindstedts egen livssituation som födde idén till Hemfrid. För henne var det svårt att kombinera hem och familj med ett hektiskt yrkesliv och en man som jobbade mycket. För att lösa sitt eget problem startade hon ett företag som kunde hjälpa henne med vardagsbestyren hemma.

När Hemfrid startades 1996 var vi först ut på marknaden med vita hushållsnära tjänster. Monica Lindstedts vision har alltid varit att bygga ett stort företag. Vi förändrar inte världen genom att vara ett litet pittoreskt företag på Södermalm, utan vi måste hela tiden växa och utvecklas. Idag är vi över 2 300 medarbetare från 40 olika länder och vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Helsingborg och förenklar vardagen för tusentals familjer varje månad genom städning, barnpassning, flytt, fönsterputs och många andra tjänster i hemmet. Vi har också som främsta ambition att vara branschens bästa arbetsgivare.

Läs mer på: https://www.hemfrid.se

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 29 oktober och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Tjänsten är placerad på Södermalm i Stockholm.

Sök rollen Senast 29 oktober, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Hemfrid i Sverige AB

Rosenlundsgatan 13, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Karin Rose

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 29 oktober, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Marketing Manager till Perimed

Vi söker dig som vill vara med att bygga upp vår digitala närvaro globalt. Vi är ett traditionellt medtechbolag som behöver din hjälp med skapa en modern och träffsäker digital kommunikationsplattform . Har du ett starkt intresse för teknik och medtech och ser du kopplingen mellan marknadsföring och försäljning som tydlig och självklar? Då är det kanske dig vi söker till rollen som Marketing Manager till vårt kontor i Järfälla!

Stockholm Sista ansökningsdag: 31 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Assistent till Kilpatrick Townsend

Nu söker vi en driven och engagerad assistent som vill arbeta i en internationell miljö. Kilpatrick Townsend erbjuder en dynamisk och händelserik arbetsplats där tempot stundtals är högt.
Låter det som något för dig?

Stockholm Sista ansökningsdag: 29 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Technical Service Coordinator

We are looking for three Technical Service Coordinators to one of our reputable customers in environmental technology. You will be a part of an exciting industry where the company is one of the leading players. The start of the assignment is in October and will last at least six months, with a chance of extension. This is a consulting assignment through Wise Professionals.

Göteborg Sista ansökningsdag: 30 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök