Lönespecialist till Fortum

Stockholm Rekrytering

En tjänst för dig som vill arbeta som lönespecialist och koordinator och tillhöra ett nordiskt löneteam!

Sök rollen Senast 15 december, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Kollektivavtal

Vi på Fortum arbetar med att driva förändringen mot en renare värld, ett arbete och en förändring där våra medarbetare spelar en viktig roll, och här hoppas vi att du vill vara med på vår resa. Är du en erfaren löneadministratör som vill utvecklas vidare och arbeta i en internationell miljö, så är det här rätt roll för dig!

Vad ska du göra?

Som lönespecialist hos oss kommer du att bli en del av vårt nordiska löneteam och arbeta brett med frågor kopplade till lön och förmånsområdet. Då våra löner är outsourcade kommer du att vara huvudkontaktperson till vår löneservicebyrå och säkerställa att processerna sköts på ett professionellt och effektivt sätt. Du kommer primärt att fokusera på den svenska organisationen och du rapporterar till vår nordiska lönechef som sitter i Finland.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvar som ingår i rollen är:

 • Kravställare och kontaktperson tillsammans med det nordiska löneteamet gentemot outsourcingbyrå
 • Ansvara för rapportering och kontroll av löner och säkerställa kvalitet och effektivitet
 • Delta i serviceprocessutveckling och projekt kopplat till löneområdet
 • Ansvara för förmåner – beräkning av sociala avgifter och skatt
 • Att hålla sig uppdaterad kring lagar och regler kopplat till löneområdet
 • Stötta HR teamet kring arbetet med Expats

Vem är du?
För att lyckas i rollen tror vi att du har flera års erfarenhet av en roll som löneadministratör eller motsvarande i vilken du har arbetat självständigt med hela löneprocessen. Du har genom tidigare erfarenhet skaffat dig en bred kunskapsbas inom lön och förmånsfrågor som möjliggör för dig att koordinera dessa frågor på ett professionellt sätt gentemot externa och interna kontaktytor.

Vidare tror vi även att du uppfyller nedanstående kriterier:

 • Du trivs med att arbeta med siffror och har goda kunskaper i Excel samt Officepaketet i stort
 • Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av redovisning samt tidigare arbetat med expats

För att trivas hos oss ser vi att du är en ambitiös och driven person som trivs med att ta egna initiativ och att planera ditt eget arbete. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och kan beskrivas som en administrativ stjärna. Du har hög integritet och tycker det är motiverande när det ställs höga krav på din leverans i arbetet. Självklart har du en positiv attityd och har lätt för ett etablera relationer med människor.

Om Fortum
Fortum är ett ledande energibolag som utvecklar och erbjuder våra kunder lösningar inom el, värme, kyla, återvinning och avfallshantering. Vi tillhandahåller också tjänster för andra företag i energibranschen.

Vi har ungefär 9 000 medarbetare i 10 länder som är engagerade i frågor om hållbarhet, energi och cirkulärekonomi. Hos oss på Fortum sätter vi våra medarbetare främst, och personalens säkerhet och välbefinnande är mycket viktigt för oss. Alla våra aktiviteter bygger på våra värderingar nyfikenhet, ansvar, integritet och respekt och styrs av vår uppförandekod.

Idag är vårt kontor beläget i Hjorthagen men vi kommer att om cirka 6 månader att flytta till nya lokaler i Solna.

Nyfiken?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 15 december, 2019. För att veta om du är rätt person innehåller våra processer både tester och intervjuer. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men ser fram emot att få din ansökan via länken.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 15 december, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Karin Rose

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 15 december, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Ekonomisk förvaltare till Nabo, Stockholm

Vi växer och söker dig som vill växa med oss! Vill du arbeta på ett bolag med kunden i fokus och som har siktet inställt på att förändra en hel bransch? Vill du jobba i ett härligt team där vi hjälper varandra men där du också förväntas ta stort eget ansvar? Då är Nabo stället för dig.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 december, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

HR-administratör

Vill du arbeta som HR-administratör i en supporterande roll? Till vår kund letar vi nu efter en analytisk och prestigelös person som skall stötta inom HR med bland annat utformning av anställningsavtal och rekryteringsadministration. Wise Professionals söker för kunds räkning en HR-administratör för ett konsultuppdrag hos vår kund i Kungälv! Uppdraget är till en början 3 månader, med chans till förlängning.

Göteborg Sista ansökningsdag: 18 december, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Junior Controller till JM AB

Till JMs huvudkontor och koncernstab Verksamhetsutveckling söker vi nu en engagerad Junior Controller. Verksamhetsutveckling är en koncernövergripande utvecklingsstab med bl.a. ansvar för produktutveckling, processutveckling, IT-utveckling samt Miljö- och hållbarhetsutveckling.

Solna Sista ansökningsdag: 12 januari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Tax Specialist inom moms till Fortum

Har du erfarenhet av kvalificerad redovisning och att hantera momsfrågor? Eller vill du utvecklas i din specialistroll och lära dig mer? Vi vill satsa på dig som söker en långsiktig arbetsgivare och som har ett stort intresse för momsfrågor och vill jobba specialiserat med detta hos oss. Fortum arbetar utifrån framtidens rena energiförsörjning. Hos oss blir du en del av ett stabilt bolag med bra förmåner och med fokus på livsbalans. Välkommen med din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 11 januari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök