HR Partner till Statskontoret – vikariat

Stockholm Rekrytering

Är du en personalvetare med ett stort samhällsintresse som tycker om att arbeta nära chefer och medarbetare? Har du dessutom tidigare erfarenhet från en bred HR-roll i staten? Då kan vi erbjuda dig varierande arbetsuppgifter där du får vara med och bidra till utvecklingen av en myndighet.

Sök rollen Senast 6 december, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Kollektivavtal

Statskontoret bidrar till en effektiv statsförvaltning. Vi gör utredningar och utvärderingar inom olika politikområden på uppdrag av regeringen. Uppdragen handlar ofta om att förbättra styrningen, ledningen och organiseringen av olika myndigheter. Våra rapporter används för att effektivisera och ompröva statlig verksamhet.

Statskontoret ansvarar för att samordna arbetet med en god förvaltningskultur i staten och myndighetsnätverket mot korruption. Arbetet handlar bland annat om att sprida kunskap om de värderingar och förhållningssätt som den statliga värdegrunden vilar på. Statskontoret har ett 80-tal anställda och finns i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter

I denna roll förväntas du arbeta såväl strategiskt som operativt inom alla delar i HR-området. Du kommer att ges möjlighet att bygga vidare på det arbete som påbörjats med viktiga HR-processer. Med din kompetens och dina tidigare erfarenheter förväntas du, i ett nära samarbete med myndighetens chefer, implementera dessa i organisationen.

En viktig del i arbetet är den personliga kontakten med både chefer och medarbetare där du ger stöd i olika typer av HR-frågor, till exempel inom arbetsrätt eller arbetsmiljö. I alla delar av arbetet krävs förståelse och intresse för kärnverksamheten.

Dina ansvarsområden inkluderar bland annat:

  • Stötta och coacha chefer
  • Rekrytering
  • Kompetensutveckling
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö samt hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen
  • Medarbetarundersökningar
  • Arbetsrätt
  • Employer branding
  • Lönebildning

Du förväntas även samarbeta nära övriga delar inom verksamhetsstödet. Tillsammans med generaldirektören och den administrativa chefen samverkar du med de fackliga organisationerna. Du deltar i nätverk i Arbetsgivarverkets regi. Du rapporterar till den administrativa chefen.

Detta är ett vikariat på 12–13 månader.

Mer om dig

Du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Du är analytisk och kan växla mellan att se både detaljer och helheter. Du står upp för dina idéer och kan ifrågasätta och påverka utan att vara envis. Du har förmågan att ödmjukt driva igenom processer från start till mål. Ditt strukturerade arbetssätt och förmågan att prioritera kommer naturligt för dig.

Kompetens och erfarenhet

Du har en relevant akademisk utbildning med flera års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Idag arbetar du troligen i en bred HR-roll och för att trivas hos oss vill du arbeta nära både chefer och medarbetare med frågor som är både strategiska och operativa. Du har tidigare erfarenhet från HR-arbete i en liten eller mellanstor myndighet. Du ska ha god erfarenhet av rekrytering, kompetensutveckling, arbetsmiljöfrågor och rehabilitering. Vi ser gärna att du har arbetat med medarbetarundersökningar. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Ansökan! I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker tjänsten via ansökningslänken på Wise Professionals hemsida. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se eller Paul Sredojevic, Paul.Sredojevic@wise.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR.

Fackliga kontaktpersoner är Hanna André (Saco-S) och Anton Biström (ST). Båda nås på telefon 08-454 46 00.

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 6 december, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Statskontoret

Torsgatan 11, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Johanna Nyqwist

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 6 december, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Ekonomisk förvaltare till Nabo, Stockholm

Vi växer och söker dig som vill växa med oss! Vill du arbeta på ett bolag med kunden i fokus och som har siktet inställt på att förändra en hel bransch? Vill du jobba i ett härligt team där vi hjälper varandra men där du också förväntas ta stort eget ansvar? Då är Nabo stället för dig.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 december, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

HR-administratör

Vill du arbeta som HR-administratör i en supporterande roll? Till vår kund letar vi nu efter en analytisk och prestigelös person som skall stötta inom HR med bland annat utformning av anställningsavtal och rekryteringsadministration. Wise Professionals söker för kunds räkning en HR-administratör för ett konsultuppdrag hos vår kund i Kungälv! Uppdraget är till en början 3 månader, med chans till förlängning.

Göteborg Sista ansökningsdag: 18 december, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Junior Controller till JM AB

Till JMs huvudkontor och koncernstab Verksamhetsutveckling söker vi nu en engagerad Junior Controller. Verksamhetsutveckling är en koncernövergripande utvecklingsstab med bl.a. ansvar för produktutveckling, processutveckling, IT-utveckling samt Miljö- och hållbarhetsutveckling.

Solna Sista ansökningsdag: 12 januari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Tax Specialist inom moms till Fortum

Har du erfarenhet av kvalificerad redovisning och att hantera momsfrågor? Eller vill du utvecklas i din specialistroll och lära dig mer? Vi vill satsa på dig som söker en långsiktig arbetsgivare och som har ett stort intresse för momsfrågor och vill jobba specialiserat med detta hos oss. Fortum arbetar utifrån framtidens rena energiförsörjning. Hos oss blir du en del av ett stabilt bolag med bra förmåner och med fokus på livsbalans. Välkommen med din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 11 januari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök