Löneekonom

Stockholm Konsultuppdrag

Vill du arbeta i en rolig och riktigt viktig roll som säkerställer rätt löneredovisning? Vill du dessutom tillhöra ett härligt team och få chansen att arbeta på NCC? Sök rollen som löneekonom idag!

Sök rollen Senast 8 december, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Nu söker vi en löneekonom till NCC! Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid med start omgående och som pågår till och med sista januari 2021. För rätt person finns det en stor möjlighet till anställning direkt hos NCC. De sitter i fina lokaler i Solna.

Ditt uppdrag

I den roliga och viktiga rollen som löneekonom hos NCC kommer du att hantera allt som händer efter att löneadministratörerna och lönespecialisterna har utfört sitt arbete. Du kommer ingå i ett team som består av 5-7 medarbetare. Teamets leveranser består förutom avstämningar även av hantering av kostnadsersättningar såsom traktamenten, resor och utlägg. Därför behöver du ha förståelse för moms- och skatteregler. Det finns mycket energi och glädje i gruppen med många duktiga medarbetare som kavlar upp ärmarna vid behov som arbetar tillsammans för att säkerställa rätt lön och löneredovisning! Du kommer att rapportera till löneredovisningschefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Månatliga och kvartalsleverans av AGI-avstämningar
  • Se över lönerelaterade konton för avstämning
  • Säkerställa bokföringskontroller i samband med lönekörning samt kvalitetssäkra
  • Hantera skattefrågor kring mobilitet, övriga skattefrågor och internkontroll.
  • Support och stöd till verksamheten som en del av Shared Service

I rollen ingår det att ha ett brett samarbete både inom HR-services, ekonomiavdelning samt med controllerverksamhet inom NCC. Systemet du kommer att arbeta i är HRM Softwares, ekonomisystemet Lawson och även i ärendehanteringssystemet, Service Now, som används för att kommunicera med verksamheten.

Din bakgrund

Då löneredovisningsteamet är en brygga mellan ekonomi och lön söker vi dig som tidigare har erfarenhet ifrån båda delarna. Du strukturerar upp ditt eget arbete och är noggrann i ditt arbetssätt. NCC är ett bolag som välkomnar idéer som bidrar till att förenkla och förbättra processer, därför ser vi gärna att du tänker likadant! Du kommer gärna med förbättringsförslag och för dig är det inga konstigheter att ta egna initiativ och du är inte rädd för att hugga i där det behövs. I den här rollen är det även bra att du är kommunikativ på svenska i skrift och tal då du kommer att ha flera kontaktytor inom organisationen samt supportera i lönefrågor till chefer och medarbetare. För att trivas i denna roll måste du gilla att arbeta i en snabbrörlig och dynamisk organisation. Vidare ser vi att du är systemvan och inte rädd för att prova på nya system samt lär dig snabbt!

Om NCC

HR:s övergripande uppdrag är att stödja och utveckla affärsverksamheten i HR-frågor och att driva NCC:s personalstrategi som en viktig del i deras företagsstrategi. HRS är NCCs shared service som levererar tjänster inom HR och lön för samtliga bolag. NCC ska vara en partner för både chefer och medarbetare med värdeskapande och effektiva tjänster och högt förtroende.

NCC arbetar i en nordisk organisation med ett 80-tal medarbetare inom flera supportfunktioner. Deras HRS-strategi har tre byggstenar – att fokusera på användarnas behov, att ständigt förbättra sina tjänster, och att stötta sina medarbetare i att utvecklas hos dem och i NCC.

När du blir en av oss

Tiden på Wise Professionals ska vara den roligaste i din karriär, ambitiöst va? Det gäller även för dig som konsult såklart och vi är måna om att du känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här. Hur roligt vore det inte att gigga på ditt drömföretag? Exempel på organisationer vi samarbetar med hittar du här. Vill du få ännu mer feeling, spana in vårt Instagramkonto @wiseprofessionals.

Nyfiken på att veta mer?

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatspecialisterna Parastoo Afsharian (parastoo.afsharian@wise.se, 070- 713 00 48) och Malin Andersson (malin.andersson@wise.se, 073- 674 62 26 ).

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken – modig – proffsig.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Sök rollen Senast 8 december, 2019

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Parastoo Afsharian

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 8 december, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Ekonomisk förvaltare till Nabo, Stockholm

Vi växer och söker dig som vill växa med oss! Vill du arbeta på ett bolag med kunden i fokus och som har siktet inställt på att förändra en hel bransch? Vill du jobba i ett härligt team där vi hjälper varandra men där du också förväntas ta stort eget ansvar? Då är Nabo stället för dig.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 december, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

HR-administratör

Vill du arbeta som HR-administratör i en supporterande roll? Till vår kund letar vi nu efter en analytisk och prestigelös person som skall stötta inom HR med bland annat utformning av anställningsavtal och rekryteringsadministration. Wise Professionals söker för kunds räkning en HR-administratör för ett konsultuppdrag hos vår kund i Kungälv! Uppdraget är till en början 3 månader, med chans till förlängning.

Göteborg Sista ansökningsdag: 18 december, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Junior Controller till JM AB

Till JMs huvudkontor och koncernstab Verksamhetsutveckling söker vi nu en engagerad Junior Controller. Verksamhetsutveckling är en koncernövergripande utvecklingsstab med bl.a. ansvar för produktutveckling, processutveckling, IT-utveckling samt Miljö- och hållbarhetsutveckling.

Solna Sista ansökningsdag: 12 januari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Tax Specialist inom moms till Fortum

Har du erfarenhet av kvalificerad redovisning och att hantera momsfrågor? Eller vill du utvecklas i din specialistroll och lära dig mer? Vi vill satsa på dig som söker en långsiktig arbetsgivare och som har ett stort intresse för momsfrågor och vill jobba specialiserat med detta hos oss. Fortum arbetar utifrån framtidens rena energiförsörjning. Hos oss blir du en del av ett stabilt bolag med bra förmåner och med fokus på livsbalans. Välkommen med din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 11 januari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök