Driven och självständig HR-administratör till SAS Institute!

Stockholm Konsultuppdrag

Brinner du för administration och vill du vara en del av ett härligt och välkomnade HR-team? Sök då gärna rollen som HR-administratör SAS Institute!

Sök rollen Senast 18 december, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Vi söker nu en driven och självständig person med en passion för ordning och reda, systemregistrering och kontinuerlig utveckling och effektivisering av administrativa uppgifter och processer. Du kommer att vara en nyckelresurs i ett litet nordiskt HR-team som gillar varandra och gillar att samarbeta. Det här är ett roligt och utvecklande HR-administratörsuppdrag på en av Sveriges bästa arbetsplatser, i en fantastisk miljö på Stora Frösunda Gård i Solna. Konsultuppdraget via Wise Professionals löper på heltid och sträcker sig till årsskiftet 2020/2021. Förväntad start är december eller mitten av mars.

Ditt uppdrag

Du kommer bli en del av ett härligt och välkomnande HR team som utöver den aktuella rollen i Sverige består av den nordiska HR-direktören och den svenska HR-chefen. Du rapporterar direkt till den nordiska HR-direktören och jobbar nära dina nordiska kollegor HR-Operationsteamet. SAS Institute har en öppen och inbjudande kultur där man blir varmt mottagen och en del i teamet.

Ditt fokus i rollen som HR-administratör kommer dels vara att stötta den svenska och nordiska organisationen med HR-administrativa uppgifter. Ett särskilt fokusområde kommer att vara att vara bollplank och stöd till den svenska HR-chefen i administrativa uppgifter rörande bland annat förmåner, pension, statistikrapportering samt vara tillgänglig för att stötta medarbetare i frågor kring avtal och anställning. Du kommer att arbeta mycket i personalsystemet Workday. Tillsammans med det nordiska HR-Operationsteamet kommer du driva projekt för att kontinuerligt effektivisera HR-processer. För att trivas i rollen gillar du att arbeta med systemfrågor och administrativ problemlösning samtidigt som du kan lyfta blicken och se sammanhang och processförbättringar inom det HR-administrativa området. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Administrera och uppdatera personaldata i HR systemet Workday
 • Svara på frågor från organisationen via HR´s mailbox (ibland på engelska, supporten är tillgänglig för de fyra nordiska länderna)
 • Administrera och koordinera aktiviteter kopplat till exempelvis onboarding och rekrytering
 • Uppdatera personalhandboken löpande
 • Administrera pensioner, försäkringar och tjänstebilshantering
 • Administration och uppföljning i system av frånvaro och föräldraledighet
 • Rapportering av vissa data till löneavdelningen månadsvis
 • Finnas tillgänglig för organisation i frågor rörande HR-policies och -processer
 •  Supportera och delta i olika HR-projekt och initiativ.

Din bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet och gedigen bakgrund som engagerad och driven administratör. Din passion för administration och dina personliga egenskaper, såsom samarbetsvilja och glatt humör väger tyngre än din formella utbildningsbakgrund. Erfarenhet från en liknande administrativ roll inom HR är meriterande. Du har god vana av att arbeta i Excel och resten av Officepaketet. Du har en stor digital förståelse och vana av att arbeta i system, gärna Workday eller liknande personalsystem. Du har erfarenhet av att hantera känslig information och har hög integritet. Då koncernspråket är engelska och mycket av kommunikationen i SAS Norden sker på engelska, är goda engelskakunskaper i tal och skrift både på svenska och engelska nödvändigt.

Som person ser vi att du är bra på att koordinera och har lätt för att se både detaljer och ha fokus på mållinjen och det slutliga resultatet. Du drivs av att utveckla och förbättra arbetet så att resultatet blir ännu bättre. Du trivs i en miljö med eget ansvar, gillar att samarbeta och lösa problem i team och att ha många parallella arbetsuppgifter.  

När du blir en av oss

Tiden på Wise Professionals ska vara den roligaste i din karriär. Det gäller även för dig som konsult såklart och vi är måna om att du känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här. Hur roligt vore det inte att gigga på ditt drömföretag? Exempel på organisationer vi samarbetar med hittar du här. Vill du få ännu mer feeling, spana in vårt Instagramkonto @wiseprofessionals.

Nyfiken på att veta mer?

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Martina Kolga(martina.kolga@wise.se) och Åsa Wallergård Fröblom (asa.wallergard.froblom@wise.se).
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken – modig – proffsig. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!
Vi ser fram emot att höra från dig!

Sök rollen Senast 18 december, 2019

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Martina Kolga

Martina Kolga

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 18 december, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Ekonomisk förvaltare till Nabo, Stockholm

Vi växer och söker dig som vill växa med oss! Vill du arbeta på ett bolag med kunden i fokus och som har siktet inställt på att förändra en hel bransch? Vill du jobba i ett härligt team där vi hjälper varandra men där du också förväntas ta stort eget ansvar? Då är Nabo stället för dig.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 december, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

HR-administratör

Vill du arbeta som HR-administratör i en supporterande roll? Till vår kund letar vi nu efter en analytisk och prestigelös person som skall stötta inom HR med bland annat utformning av anställningsavtal och rekryteringsadministration. Wise Professionals söker för kunds räkning en HR-administratör för ett konsultuppdrag hos vår kund i Kungälv! Uppdraget är till en början 3 månader, med chans till förlängning.

Göteborg Sista ansökningsdag: 18 december, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Junior Controller till JM AB

Till JMs huvudkontor och koncernstab Verksamhetsutveckling söker vi nu en engagerad Junior Controller. Verksamhetsutveckling är en koncernövergripande utvecklingsstab med bl.a. ansvar för produktutveckling, processutveckling, IT-utveckling samt Miljö- och hållbarhetsutveckling.

Solna Sista ansökningsdag: 12 januari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Tax Specialist inom moms till Fortum

Har du erfarenhet av kvalificerad redovisning och att hantera momsfrågor? Eller vill du utvecklas i din specialistroll och lära dig mer? Vi vill satsa på dig som söker en långsiktig arbetsgivare och som har ett stort intresse för momsfrågor och vill jobba specialiserat med detta hos oss. Fortum arbetar utifrån framtidens rena energiförsörjning. Hos oss blir du en del av ett stabilt bolag med bra förmåner och med fokus på livsbalans. Välkommen med din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 11 januari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök