Produktutvecklare Barnmat till Semper

Stockholm

Tänk att få arbeta med något så viktigt som mat som gör skillnad på riktigt. Där mat bidrar till att barn växer och utvecklas och där personer känsliga för gluten ska kunna äta gott och njuta precis som alla andra.
Vi på Semper bryr oss om och vill skapa trygghet från första tuggan. Detta är vår värdegrund.

Vi söker nu en produktutvecklare med fokus på barnmat och gröt. Låter det lockande?

Sök rollen Senast 16 december, 2019

När man kliver in på huvudkontoret i Sundbyberg möts man av Sempers historia, öppenhet och värme, och Sempers röda logga som borgar för kvalitet och kunskap. Vi värderar öppenhet och transparens högt och jobbar värderingsstyrt där hållbarhet är en självklarhet. Vi på Semper är stolta över vårt varumärke och med vår verksamhet är vi en del av svensk historia.

I vår grupp finns mångårig kunskap och gedigen erfarenhet vilket medför att medarbetare trivs och identifierar sig med dessa områden som är betydelsefulla.

Om rollen

Som produktutvecklare ingår du i ett team på sju personer där du är en av fyra produktutvecklare med ett fokus på området barnmat och gröt. Din dag består allt som oftast av väldigt växlande arbetsuppgifter, från att utveckla nya recept med nya smaker till att undersöka råvarubyten. I laboratoriet utvecklar och testar du nya smaker, gör beräkningar på näringsinnehåll mm. Under arbetsdagens gång har du alltid ”barnens bästa” som ledstjärna i tankarna!

Du rapporterar till NPD Manager som liksom du är placerad i Sundbyberg. Resor förekommer någon gång i månaden, till produktionsanläggningen i Götene samt resor inom Norden och Europa.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter

  • Ta fram nya recept och beräkna näringsinnehåll på dessa
  • Säkerställa att alla produkter lever upp till näringsmål och lagstiftning som anges i specifikationer
  • Utveckla och dokumentera i enlighet med riktlinjer och policys
  • Ansvara för försök i industriell skala tillsammans med produktionspersonal i egna eller i legotillverkarens anläggningar
  • På ett proaktivt sätt hålla dig uppdaterad och dela med dig till kollegor om nya råvaror och produktionsprocesser
  • Aktivt bidra till att förbättra processer och verktyg (som receptberäkningsprogram) kontinuerligt
  • Kontakter med kollegor såväl i gruppen som i andra länder samt externa leverantörer

Om dig             

För att lyckas i rollen har du erfarenhet av produktutveckling inom livsmedelsproduktion, eller närliggande. Du har en relevant teoretisk utbildning inom livsmedel som gör att du har en god kompetens inom bl a livsmedelsingredienser och deras funktioner. Du har bra IT-erfarenhet och kan lätt sätta dig in i olika datasystem, som exempel våra beräkningsvertyg eller SAP. Din svenska och engelska är på en hög nivå såväl muntligen som skriftligen.

Som person…

Är du glad och öppen och ser det som en självklarhet att lära dig nytt och dela med dig. Du är naturligt nyfiken och en person som får saker att hända. Engagemang och vilja att vara med och utveckla framtidens produkter ser du som en utmaning. Du är van att arbeta självständigt och i grupp. Du är noggrann och bra på att strukturera och organisera ditt arbete. Att du är prestigelös och gillar att ”kavla upp ärmarna” är en förutsättning för att du ska trivas hos oss. Du är analytisk och kan snabbt bedöma potential, risker och konsekvenser, även kommersiellt.

Mer om Semper och Hero Group

Sempers välkända varumärke borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och produktionsanläggningar finns i Götene och Falun. Semper har 240 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och omsätter cirka 1,5 miljarder SEK. Läs mer på www.semper.se

Sedan 2006 ingår Semper i det internationella livsmedelsföretaget Hero Group, som har drygt 4 000 medarbetare i 19 länder. Företaget grundades 1886 i Lenzburg, Schweiz, där huvudkontoret fortfarande ligger. Inom Hero Group är huvudkategorier barnmat, modersmjölksersättning, glutenfria livsmedel, sylt och marmelad samt hälsosamma snacks. Gruppens mission är “Delight consumers by conserving the goodness of nature” och produktportföljen består av flera välkända internationella och lokala varumärken. Läs mer på www.hero-group.ch

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing på jan.rosing@wise.se eller 076-620 29 52. Vi ser fram emot din ansökan snarast via www.wise.se dock senast den 16 december 2019. Urval påbörjas omgående då tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. På grund av GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

Sök rollen Senast 16 december, 2019

Kontakta mig för mer information

Jan Rosing

Jan Rosing

Senior rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 16 december, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Ekonomisk förvaltare till Nabo, Stockholm

Vi växer och söker dig som vill växa med oss! Vill du arbeta på ett bolag med kunden i fokus och som har siktet inställt på att förändra en hel bransch? Vill du jobba i ett härligt team där vi hjälper varandra men där du också förväntas ta stort eget ansvar? Då är Nabo stället för dig.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 december, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

HR-administratör

Vill du arbeta som HR-administratör i en supporterande roll? Till vår kund letar vi nu efter en analytisk och prestigelös person som skall stötta inom HR med bland annat utformning av anställningsavtal och rekryteringsadministration. Wise Professionals söker för kunds räkning en HR-administratör för ett konsultuppdrag hos vår kund i Kungälv! Uppdraget är till en början 3 månader, med chans till förlängning.

Göteborg Sista ansökningsdag: 18 december, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Junior Controller till JM AB

Till JMs huvudkontor och koncernstab Verksamhetsutveckling söker vi nu en engagerad Junior Controller. Verksamhetsutveckling är en koncernövergripande utvecklingsstab med bl.a. ansvar för produktutveckling, processutveckling, IT-utveckling samt Miljö- och hållbarhetsutveckling.

Solna Sista ansökningsdag: 12 januari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Tax Specialist inom moms till Fortum

Har du erfarenhet av kvalificerad redovisning och att hantera momsfrågor? Eller vill du utvecklas i din specialistroll och lära dig mer? Vi vill satsa på dig som söker en långsiktig arbetsgivare och som har ett stort intresse för momsfrågor och vill jobba specialiserat med detta hos oss. Fortum arbetar utifrån framtidens rena energiförsörjning. Hos oss blir du en del av ett stabilt bolag med bra förmåner och med fokus på livsbalans. Välkommen med din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 11 januari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök