Göteborg Rekrytering

Group Business Controller med systemutvecklaransvar till Stena Fastigheter

Vi på Stena Fastigheter söker nu en passionerad Group Business Controller. Vi söker dig som brinner för traditionell controlling men som också drivs av utveckling och gärna tar taktpinnen för att utveckla våra processer både inom ekonomi och för övriga affärsplanemål. Låter det intressant? Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

På Stena Fastigheter bygger, utvecklar och förvaltar vi bostäder och lokaler i storstadsregionerna med omtanke om människor och miljö. Vår unika metod kallar vi Relationsförvaltning, där social- och miljömässig hållbarhet är en del av vår strategi för att fortsätta vara en långsiktig fastighetsägare.

Ditt uppdrag
Rollen som Group Business Controller är placerad i Göteborg och rapporterar till CFO. Förutom traditionell controlling kommer du även att ha fokus på utvecklingsprojekt och systemägarskap där din roll blir projektledare, analytiker och kommunikatör. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Stötta CFO och Koncernredovisningschef med att ta fram och kvalitetssäkra presentationer för den ekonomiska rapporteringen och övrig måluppföljning.
 • Förbättra och utveckla rapporteringsprocessen både vad gäller system och process.
 • Tillsammans med Hållbarhetsavdelningen utveckla och säkerställa vår Hållbarhetsredovisning för att möta både externa krav som intern måluppföljning.
 • Medverka i vår värderingsprocess tillsammans med vår Transaktionsavdelning där huvudsyftet är att kvalitetssäkra och analysera värderingsprocessen.
 • Utgöra systemägare för ekonomi- och rapporteringssystem innebärande bland annat att vara beställare av systemutveckling i samverkan med avdelningen Digital Transformation.
 • Tillsammans med processutvecklare utveckla vårt ledningssystem.
 • Säkerställa efterlevnad av processer och systemanvändning både för ekonomisystem och övriga system.
 • Vara föredragande i Domänstyrgrupp Ekonomi, där du presenterar beslutsunderlag och informerar kring våra utvecklingsprojekt inom ekonomi.
 • Medverka i att utveckla våra kalkyler och efterkalkyler.

Din profil
Vi söker dig som är driven, nyfiken och utvecklingsorienterad och som trivs i en miljö som präglas av resultat och framåtanda. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet inom controlling men även inom processutveckling där du har haft en uttalad projektledarroll. Vi ser gärna att du kommer ifrån en affärsdriven verksamhet, antingen inom fastighet- eller bygg alternativt från en större koncern.

Du är strukturerad, har god systemförståelse och hanterar såväl Excel som övriga program inom Officepaketet utan problem. Har du erfarenhet av Hypergene så är det ett plus. Du har en akademisk utbildning som civilekonom eller liknande och språkmässigt är du flytande i svenska samt har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Vårt erbjudande
Vi är bra på det vi gör tack vare alla våra medarbetare. Som medarbetare hos oss är du med och skapar en hållbar stad. Vi har ett öppet klimat och jobbar aktivt för att inkludering och mångfald med tydliga mål inom jämställdhet. Hos oss kompetensutvecklar vi både medarbetare och chefer regelbundet och vi uppmuntrar till intern förflyttning. Din arbetsmiljö är viktig för oss, både den fysiska och hur vi är mot varandra. Vi har noll tolerans mot diskriminering och mobbing och vi pratar med varandra, inte om varandra.

Om Stena Fastigheter
Vi är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag med ca 26 000 bostäder och 3 500 lokaler i storstadsregionerna. Förutom Sverige har vi verksamhet utomlands via Stena Real Estate. Vi ingår i koncernen Stena AB och vårt huvudkontoret ligger i Göteborg. Övriga lokalkontor finns på orterna Malmö (Lomma och Lund), Landskrona, Stockholm och Uppsala.

Som ett led i att minska den stora bostadsbristen genomför vi en omfattande satsning på nyproduktion. De närmaste tio åren har vi producerat och färdigställt ca 8 000 lägenheter med tillhörande kommersiell service i regionerna där vi verkar. Målet är en kontinuerlig nyproduktion om minst 1 000 lägenheter per år, med en blandning av bostadsrätter och hyresrätter. Lär mer om oss på Stena Fastigheter.

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Mellberg på jenny.mellberg@wise.se.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Föräldralön
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb