Göteborg Rekrytering

Ekonomichef/Business Controller

KSB Company Film: Official Trailer

Vill du vara med på en tillväxtresa tillsammans med KSB och få vara med och utveckla bolaget framåt? Är du idag ekonomiansvarig med akademisk utbildning och gillar att arbeta verksamhetsnära där du får nyttja dina breda kunskaper? Vi söker dig som är en trygg och engagerad ledare som älskar att arbeta med ekonomi och människor i en föränderlig värld. Läs mer i annonsen och sök redan idag!

Om KSB
KSB erbjuder produkter och tjänster med hög kvalitet för många olika marknadssegment: VVS, industri, energi, vatten och avloppsvatten samt pumpservice. KSB Sverige AB har huvudkontor i Göteborg, men även försäljningskontor i Upplands Väsby och Gävle samt verkstäder i Göteborg, Upplands Väsby, Örebro och Malmö. Utanför Sverige har KSB försäljningskontor, agenturer och tillverkningsanläggningar i mer än 100 länder.

Din roll
Som Ekonomichef/Business Controller på KSB arbetar du tätt tillsammans med VD och avdelningschefer och har en nyckelroll i att stödja verksamheten med ekonomisk information, underlag och analyser. Ett behov finns av att utveckla företagets controllingverksamhet då det är ett stort fokus inom koncernen och tyngden på rollen ligger här. Du kommer att jobba både strategiskt och sitta i ledningsgrupp samt operativt med själva controllingdelen. I rollen är du involverad i controlling till vårt dotterbolag Pumphuset Sverige AB.
All rapportering kring prognoser sker i affärssystemet SAP, vad gäller orderingång, fakturering och kostnader. I rollen ingår att utveckla processer och skapa nya. Ekonomichefen kommer att vara VD:s högra hand i frågor som rör lönsamhet och analyserar var risker kan finnas och vad vi behöver göra mer av. Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Det finns möjlighet till visst distansarbete och tjänsten är placerad i Sisjön, Göteborg.

Exempel på arbetsuppgifter:

·      Leda ett team bestående av tre personer som jobbar inom redovisning och reskontra.

·      Som ekonomichef har du övergripande ansvar för alla ekonomifrågor inom KSB Sverige AB både internt och mot vår koncern.

·      Agera strategiskt bollplank i verksamhetens fortsatta resa.  

·      Strategiskt och operativt arbete inom business controlling.

·      Ta fram rapporter och analysera dessa, jobba med prissättningsregler inom KSB, jobba med budget och forecast, generera och analysera data för att identifiera mönster och trender som kan användas för strategiska beslut.

·      Tillsammans med ditt team bidra till att kontinuerligt utveckla och förbättra våra rutiner och arbetsprocesser.

Din profil
Du som söker har en högskoleutbildning inom ekonomi och minst 3 års erfarenhet av liknande uppgifter. I rollen som ekonomichef är man ytterst ansvarig för ekonomiavdelningen med tre direktrapporterande och behöver därför ha förståelse och viss erfarenhet inom redovisning, reskontra, även lagerredovisning och koncernredovisning. Du har varit ekonomichef eller ekonomiansvarig inom en större koncern tidigare och därmed haft personalansvar och vi önskar i denna position en person med ett särskilt fokus och erfarenhet från business controlling.

Som ledare har du förmågan att inspirera, engagera och påverka andra, du arbetar på ett coachande sätt i syfte att driva arbetet framåt. För att trivas bra i vår organisation är det viktigt att du är en lagspelare som trivs i samarbete med andra, att du är en god kommunikatör och har lätt att vinna förtroende. Du har ett affärsfokus samt känner dig bekväm med att leda diskussioner, workshops och på ett konstruktivt sätt ifrågasätta gamla sanningar. Du är en slutförare och kan se både möjligheter och nya utmaningar och trivs i en utvecklande vardag med högt tempo. Dina kunskaper i MS Office-programmen är goda, mycket goda inom Excel. Du har erfarenhet av SAP som affärs- och rapporteringssystem. Du hanterar svenska och engelska väl i både tal som skrift.

Vill du veta mer om tjänsten?
I denna rekrytering samarbetar vi med EQonomy/Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke på asa.funke@wise.se. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb