Solna

Group Accounting Manager

Vill du kombinera ditt intresse för koncernredovisning med att driva digitalisering och utvecklingsfrågor i konsoliderings- och planeringssystemet OneStream? ICA Gruppen förstärker nu sitt team inom koncernredovisning till kontoret i Solna. Låter det som något för dig? Då har du hittat rätt!

Om tjänsten
I denna roll kommer du ingå i Koncernredovisningsteamet för ICA Gruppen som består av 6 personer och du rapporterar till Koncernredovisningschefen.
Rollen är en kombinerad roll, där ena delen består av att vara delaktig i koncernens bokslut och bidra i Koncernredovisningsgruppens, Group Accounting och Controllings gemensamma uppgifter. Den andra delen är att vara applikationsägare för utfallsrapporteringen (Actuals) i vårt konsoliderings- och planeringssystem OneStream. 

I koncernboksluten kommer du ta emot rapportering av utfall från ett eller flera bolag/segment, ansvara för kvalitetsgranskning och att rapporteringen har gjorts i enlighet med koncernens redovisningsprinciper, ICA Accounting Manual. Du har en stöttande och rådgivande funktion och får vara delaktig i mer eller mindre komplexa redovisningsfrågor. Du är delaktig i koncernens interna och externa rapportering samt konsolidering av underkoncerner. Rollen innefattar också:

  • Delaktig i löpande förändrings- och förbättringsprojekt.
  • Samarbete med controllers för att säkra hög kvalitet i redovisningen.
  • Du har ett nära samarbete med de rapporterande bolagen.

I rollen kommer du också att vara applikationsägare av Actuals i OneStream. Du ansvarar för förvaltning och utveckling av applikationen och säkerställer att denna ständigt utvecklas för att förbättra boksluts- och rapporteringsprocessen. Du jobbar i ett nära samarbete med den funktionella ägaren av OneStream och IT. Du ser fram emot att bli väl insatt i OneStreams dimensioner och kuber samt ICAs IT-riktlinjer för den tekniska utvecklingen och arbetssätt. Du kommer också att:

  • Hantera och leda förändringsarbete i systemet
  • Ta fram utbildningsmaterial och stötta användare
  • Vara del i beslutsfattande kring förvaltning och utveckling
  • Göra enklare utveckling i systemet
  • Göra enklare utveckling i systemet

Vem är du?
Vi tror att du har jobbat 2-4 år med redovisning, revision eller internt i en ekonomifunktion. Du är duktig inom redovisning och har arbetat med kvartalsrapporter och årsredovisning. Vidare har du lätt för att sätta dig in i system och stimuleras av att driva utveckling framåt. Du har kanske varit super-user, kravställare eller lärt upp nyanställda i ditt tidigare ekonomisystem.

Erfarenhet av koncernredovisning, IFRS, OneStream och HFM är meriterande och kommer hjälpa dig i rollen, men inget krav.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt är en van användare i Excel och Powerpoint.

Hos oss kommer dina egenskaper till sin rätt om du gillar struktur, har sinne för detaljer och noggrannhet. Dessutom ser vi gärna att du är en prestigelös, strukturerad och självgående person som tycker om att ta egna initiativ. Här kommer du att trivas om du stimuleras av en miljö som utmärks av en stark entreprenörskapsanda och har förmågan att hantera snabba förändringar.

Mer om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt efter sommaren. Vi tillämpar 6 månader provanställning. Kontoret är beläget i Stockholm, Solna och vi har ett flexibelt arbetssätt där vi ses på kontoret men också har möjlighet att jobba på distans.

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som gör det här. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi måste hela tiden jobba ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Det är så vi hittar lösningar som håller för framtiden. När det gäller din egen utveckling finns det otroliga möjligheter då vi jobbar inom så många olika områden. Det betyder att du kan hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv ska utvecklas och växa. Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen.

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar ICA Gruppen med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen, därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Då denna annons kommer att ligga ute över semestrarna i sommar ber vi om överseende för att återkoppling och svarstider kommer att dröja.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@eqonomy.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

tjänstepension

Så går det till

Vår process

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb