Enköping Rekrytering

Kommundirektör

Enköpings kommun söker Kommundirektör

Om arbetsplatsen

I Mälardalens mitt ligger Enköping, Sveriges närmaste stad. Med närhet till 38 städer inom tolv mils radie är det inte bara något vi säger. För oss är närhet mycket mer än geografi och fysiska avstånd. Det är ett sätt att leva. Här finns en trygghet och ett lugn som skapar tillit och engagemang. Regionen är en av Europas mest expansiva och Enköping är en del av den tillväxten. Både antal invånare och antalet företag ökar snabbt, vilket bidrar till härliga utmaningar och möjligheter i en hög förändringstakt. Enköping har både småstadsliv och landsbygd, både puls och lugn. Oavsett var du är i Enköping finns naturen in på knuten.

I Enköpings kommun är chefs-och ledarskapet ett prioriterat område sedan flera år tillbaka. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att locka nya medarbetare och få befintliga att fortsätta utvecklas med oss. Bra ledare bidrar till en god arbetsmiljö och till att medarbetarna kan utveckla bra och effektiva verksamheter för Enköpingsborna.

Arbetsuppgifter

En stor del av ditt arbete blir att leda organisationens förändring och säkerställa verksamheternas utveckling. Du ansvarar för att kommunens olika verksamheter har ett helhetsperspektiv som ger medborgarna nytta och nyttjar resurserna effektivt. Enköpings kommun har stora och spännande projekt framför sig. Vårt mål är att vi ska bli Årets stadskärna 2025. Vi ska bygga nytt gymnasium, nytt kommunhus och ett nytt familjebad kommer stå klart 2021.

Kommundirektören är personalansvarig för sex förvaltningschefer och en stabschef som samtliga ingår i din ledningsgrupp. Du är verkställande direktör för kommunens moderbolag och leder bolagens direktörer i koncernperspektivet. Kommunens samverkan sker i alla väderstreck. Att representera kommunen på riks-, regional- och lokal nivå är en naturlig och viktig del av uppdraget.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning och goda ledarskapserfarenheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av likvärdigt arbete på högre chefsnivå inom offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet. Du har genomgått strategisk ledarutbildning och har erfarenhet av att leda andra chefer på högre ledningsnivå. Du har även ett stort intresse och erfarenhet av att leda stora organisationer under ständig förbättring och utveckling, samt ett genuint samhällsengagemang.

Som person är du tydlig och trygg i ditt ledarskap, du är ett föredöme och en förebild. Du är en relationsskapare, med förmåga att långsiktigt bygga och stärka relationerna till förtroendevalda, bland chefer och medarbetare men också med externa intressenter. I den här rekryteringen läggs stor vikt vid personlig lämplighet och ledaregenskaper.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att se helheter och du kan lyfta blicken genom ett tydligt strategiskt perspektiv. Du är resultatinriktad och kan leda organisationen mot uppsatta mål. Du är en given ambassadör för kommunen med förmåga att hantera och företräda kommunen i olika typer av offentliga uppdrag.

Låter det som ett spännande uppdrag? Då ser vi fram emot din ansökan.

Tillträde: enligt överenskommelse

AnsökanI den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing på jan.rosing@wise.se eller 076-620 29 52. Vi ser fram emot din ansökan snarast via www.wise.se dock senast den 14 april 2020. På grund av GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Ansök nu!

gig ekonomi

Så går det till

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb