Stockholm Rekrytering

HRBP till Stiftelsen Stora Sköndal

Har du lång erfarenhet av brett HR-arbete och vill arbeta i en organisation med visionen: ”Ett samhälle med självklar plats för alla”. Då kanske du är den vi söker till Stiftelsen Stora Sköndal!

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR Business Partner på Stiftelsen Stora Sköndal kommer du att vara kontaktperson för många typer av HR-frågor. Du kommer att arbeta brett och supportera flera affärsområden med några tiotal chefer. Du deltar i ledningsgruppsarbetet i dina affärsområden och driver HR-arbetet självständigt. Huvudfokus kommer att vara arbetsrätt, kollektivavtal, arbetsmiljö och rehabilitering. Du kommer även att få driva fackliga förhandlingar och ditt ansvar är att verksamheten bedrivs enlig de lagar och riktlinjer som finns. Din arbetsplats ligger i Sköndal söder om Stockholm och du ingår i ett HR-team med tre HR Business Partners.

Du kommer bland annat arbeta med:

 • Konsultativt stöd till chefer gällande arbetsrätt, rekrytering, kompetensförsörjning arbetsmiljö och rehabilitering
 • Framtagning, underhåll och säkerställande av processer, riktlinjer, rutiner och mallar
 • Introducera chefer i arbetsrättsliga lagar, kollektivavtal samt Stora Sköndals HR-arbete
 • Utbilda chefer och medarbetare i frågor kopplade till HR-området
 • Delta aktivt i ledningsgruppsarbetet samt i Stora Sköndals skyddskommitté
 • Informera och samverka med kollektivavtalsbärande organisationer
 • Stöd till chefer vid arbetsrättsliga förhandlingar såsom MBL- och tvisteförhandlingar
 • Delta i och/eller leda projekt inom kompetensområdet.

Om dig

Vi söker dig som har lång erfarenhet av brett HR-arbete från en personalintensiv bransch. Du har en högskoleutbildning inom HR och har goda kunskaper och erfarenhet av arbetsrätt, kollektivavtal, arbetsmiljö och rehabilitering. Du har tidigare erfarenhet av att självständigt driva möten och arbetsrättsliga förhandlingar. Samtidigt som du tycker om att arbeta övergripande med HR så har du god förmåga att hantera det administrativa och operativa arbete som krävs.

Du har stort intresse av att möta olika människor och du har god förmåga att skapa bra relationer och samarbete. Du är trovärdig och kan tydligt ta ställning i olika frågor samt har god förmåga att lösa problem. Du är duktig på projektledning och att planera arbete så att uppsatta mål nås. Du är engagerad och handlingskraftig och tar ansvar för det egna och gruppens arbete och driver dina åtaganden i mål. Du drivs av att arbeta affärsmässigt och utvecklingsorienterat med verksamhetens bästa i fokus.

Om företaget

Stora Sköndal är en icke-vinstutdelande stiftelse med verksamhet inom stöd, omsorg, vård, utbildning och forskning. Vi jobbar för att människor ska få växa och utvecklas utifrån sina unika förutsättningar. I dag ryms bland annat äldreomsorg, förskola, HVB-hem, neurologisk rehabilitering och LSS-boende inom vår verksamhet. Vi är delägare i Ersta Bräcke Sköndal högskola. Vår vision är ett samhälle med självklar plats för alla. Stora Sköndals uppdragsgivare är kommuner och landsting. På området Stora Sköndal hyr vi ut verksamhetslokaler och seniorbostäder.

Välkommen till Stora Sköndal

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se och Maria Esborn på maria.esborn@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Föräldralön
 • Kollektivavtal
 • Privat sjukförsäkring
 • SL-kort
 • Tjänstepension

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb