Stockholm Konsultuppdrag

Lönespecialist sökes!

Vill du ha en rolig och utvecklande roll inom lön på ett spännande bolag i centrala Stockholm? Läs gärna mer och varmt välkommen att söka rollen som Lönespecialist!

Till vår spännande kund söker vi nu en Lönespecialist. Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid i sex månader och därefter möjlighet till anställning direkt hos kund. Uppdraget startar i början på september. Kunden sitter i superfina lokaler mitt i Stockholm city!

Ditt uppdrag
Som lönespecialist hos vår kund kommer du att få arbeta med hela löneprocessen för ca 650 anställda i Sverige. Kunden har precis tagit hem sina löner igen och arbetar i systemet Hogia Lön Plus. Du kommer att tillhöra ett kompetent löneteam och få möjligheten att vara med och ansvara för att underhålla, utveckla och säkerställa lön. Lönteamet tillhör och har ett nära samarbete med HR.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Löneberäkningar och lönekörning (beräkning av tex föräldralön, semesterdagar, förmåner)
 • Vara med och underhålla, men även utveckla löneprocessen över tid tillsammans med övriga löneteamet.
 • Kontroller, bokföring och avstämningar av lönerelaterade konton med stöd från ekonomiavdelningen.
 • Coacha mindre erfarna kollegor inom området lön 
 • Intern support gällande lön- och HR-frågor till de anställda 
 • Delaktig i arbetet med lönerevision
 • Bevakning och implementering av nya lagar och regler
 • Rapportering och statistik
 • Arbetsgivardeklaration och skatter
 • Systemadministrativa arbetsuppgifter
 • Andra administrativa uppgifter så som hantering av pensioner, försäkringar samt förmåner och arkivering

Din bakgrund

Vi söker dig som har: 

 • Minst 3-5 års erfarenhet av kvalificerat lönearbete 
 • Utbildning inom lön
 • Erfarenhet från Hogia lön plus
 • Ett genuint intresse för lön och ha en fallenhet för att kommunicera och samarbeta med andra
 • En flexibilitet och lösningsorienterat arbetssätt 

Då en viktig funktion i din roll är att agera support och stöd i lönefrågor till medarbetare har du goda kunskaper inom lön och löneprocessen. Du är kommunikativ på svenska och engelska, både i tal och skrift samt har ett genuint systemintresse. Just nu pågår ett arbete med att sätta strukturen för kundens lönehantering framåt och för att du ska kunna komplettera kunden med din lönekompetens samtidigt som du får utrymme att utmanas och växa, tror vi att din löneerfarenhet är bred.

Som person är du driven och har ett framåtblickande och proaktivt tänk. Det är viktigt att du är noggrann och strukturerad och tycker om att utveckla både dig själv och andra. Då stor del av din roll handlar om att supportera medarbetare i organisationen ser vi att du är en lagspelare som trivs i en servicefunktion med mycket kontakter. Du trivs med att arbeta i en snabbrörlig verksamhet.

När du blir en av oss
Tiden på Wise Professionals ska vara den roligaste i din karriär. Det gäller även för dig som konsult såklart och vi är måna om att du känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här. Hur roligt vore det inte att gigga på ditt drömföretag? Exempel på organisationer vi samarbetar med hittar du här. Vill du få ännu mer feeling, spana in vårt Instagramkonto @wiseprofessionals.

Nyfiken på att veta mer?
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är konsultchef Ulrica Thero (ulrica.thero@wise.se) och Talent Acquisition Specialist Martina Kolga (martina.kolga@wise.se)

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken – modig – proffsig.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

Så går det till

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb