Skip to content

Communication Manager till VBG Group i Trollhättan

Västra Götaland
Ansök senast 8 Mar 2024
VBG Group är en global börsnoterad industrikoncern vars mission är att skapa ett säkrare samhälle. Nu söker vi en erfaren kommunikatör som vill driva och utveckla kommunikationen för vårt moderbolag. Här erbjuds en bred kommunikationsroll med både strategiska och operativa inslag där du bland annat kommer ansvara för allt innehåll på vår hemsida och intranät samt arbeta och projektleda arbetet med bolagets årsredovisning. Låter detta intressant? Sök rollen redan idag!

Om rollen

I rollen som Group Communication Manager på VBG Group, kommer du att ansvara för kommunikationen i moderbolaget. En bred och varierande roll av både strategisk och operativ karaktär. Du kommer att sätta agendan för vår kommunikation på moderbolagsnivå, planera och genomföra interna och externa kommunikationsinsatser. Du kommer bli en del av det engagerade koncerngemensamma teamet där var och en har sitt expertområde. Group CEO Office Manager kommer bli din närmsta chef och du kommer att ha ett nära samarbete med koncernledning samt moderbolagets övriga funktioner.

Rollen innefattar bland annat:

·      Att ansvara för och utveckla den interna kommunikationen. Ansvara för företagets intranät och dess innehåll.

·      Samordna moderbolagets externa kommunikation vilket innefattar alltifrån att skriva pressreleaser till finansiell information och företagsinformation från såväl ledning som från CEO

·      Projektledning av årsredovisning och delårsrapporter, samt skriva texter till dessa produktioner

·      Att arbeta med framtagning av koncernpresentationer för olika forum

·      Att arbeta med hållbarhetskommunikation

·      Producera, distribuera och publicera innehåll i varierande kanaler såsom webb och sociala medier

·      Erbjuda kommunikativt stöd för koncernkontorets andra funktioner

I rollen ingår även ansvaret för samarbete med externa byråer och andra intressenter. Du utgår från huvudkontoret i Trollhättan.

Om dig

För att lyckas i rollen ser vi att du är trygg i din kompetens, har ett kreativt sinne och är duktig på olika kommunikationstekniker och verktyg. Du har en god förmåga att se helheten, mönster, flöden och är även flexibel och kan ändra riktning om så behövs. Du är en duktig skribent som är van vid att anpassa innehåll gentemot målgrupp och intressenter. Du har också en god projektledningsförmåga och kan hantera olika projekt samtidigt likaväl som du är duktig på att prioritera. Du trivs i samarbete med andra men vi ser också att du är van att jobba självständigt.

Vi ser gärna att du:

  • har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller motsvarande
  • har minst några års erfarenhet av en liknande roll
  • har goda erfarenheter av att projektleda årsredovisningar och kvartalsrapporter
  • är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift
  • har erfarenhet från internationell verksamhet
  • har god vana av att jobba med webbpubliceringsverktyg

Det är även meriterande om du har erfarenhet av att jobba med hållbarhetskommunikation. Om inte så har du gärna ett stort intresse för det. Har du erfarenhet från industribranschen är det också en fördel.

Kort om VBG Group

VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner.

VBG Group präglas av en jordnära, stark företagskultur som sammanfattas i bolagets gemensamma värderingar – Keystones.

 Huvudkontoret har centrala funktioner för VBG Group inom hållbarhet, IT, HR, finans och IR.

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev på kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sophia Francke på sophia.francke@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal, Privat sjukförsäkring