Skip to content

Communications & Investor Relations Manager till SeaTwirl

Göteborg
Ansök senast 26 May 2024
Är du en dynamisk och engagerad kommunikatör med erfarenhet av IR-kommunikation? Vill du arbeta med framtidens flytande havsbaserade vindkraftverk i ett sammansvetsat team med entreprenörsanda och bred teknisk kunskap? SeaTwirl är ett börsnoterat bolag inom tredje generationens vindkraft på en spännande tillväxtresa. Nu söker vi en erfaren kommunikatör som kan ta varumärke och kommunikation till nästa nivå

Om uppdraget 

Vi söker en skicklig kommunikatör som vill vara med och skapa synlighet och trovärdighet för vårt börsnoterade bolag. I rollen har du ansvar för all kommunikation, från planering till genomförande. Du har möjlighet att forma rollen, utveckla arbetssätt, komma med idéer som gör oss ännu bättre och vara med och påverka företagets framdrift. 

Du kommer tillsammans med VD och CFO att planera, utveckla och forma vår kommunikation och våra marknadsföringsinsatser. Du leder utvecklingen av vårt digitala innehåll, vårt visuella uttryck och vår tonalitet, planerar och genomför evenemang och kampanjer i syfte att öka företagets synlighet och varumärkeskännedom. Arbetet innefattar kreativa processer, att driva stora och små projekt, samarbete med externa byråer, samt visst administrativt arbete.  

I arbetsuppgifterna ingår att: 

 • Utveckla och implementera effektiva kommunikationsstrategier för att stödja bolagets mål och vision. 
 • Utveckla och driva närvaro i sociala medier genom att skapa relevant och engagerande innehåll. 
 • Skriva texter för externt bruk såsom pressmeddelanden, rapporter och annat marknadsmaterial. 
 • Uppdatera och driva utvecklingen av bolagets hemsida. 
 • Planera, producera och publicera ekonomiska rapporter såsom årsredovisning och kvartalsrapporter.  
 • Ansvara för kommunikation som efterfrågas i ett börsnoterat bolag och att löpande kommunicera med våra aktieägare i olika kanaler.  
 • Hantera visst administrativt arbete förekommande inom bolaget inklusive ansvar för avtal och kontakter med externa partners/byråer. 

Vårt kontor ligger i Lilla Bommen, Göteborg.  

Om dig 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen behöver du vara en noggrann, strukturerad och utåtriktad person med god förmåga att interagera och kommunicera med andra. Du har en känsla för det kreativa samtidigt som du har sinne för affär och strategi. 

Vi tror att du har ca 5-10 års erfarenhet av kommunikation, antingen inom företag, byrå eller media och du har ett genuint intresse för utveckling och olika trender inom kommunikationsområdet. 

Du är en skicklig skribent som vill arbeta med flera delar av kommunikationshantverket. Vidare ser vi att du har: 

 • Erfarenhet av att skapa målgruppsanpassat innehåll för olika kanaler och syften som ger effekt. Erfarenhet av SEO är ett plus. 
 • Förståelse för digitala marknadsföringsverktyg och olika plattformar så som LinkedIn, X, Facebook och Youtube. 
 • Utmärkt förmåga att uttrycka dig på engelska, både i tal och i skrift. 
 • Erfarenhet av att arbeta med finansiell kommunikation i börsnoterad miljö. 
 • Erfarenhet av arbete med visuell och layout, samt lättare produktion av bild och rörligt material är meriterande. 

Du får 

Hos SeaTwirl får du en fantastisk möjlighet att arbeta i ett ungt noterat bolag med en internationell marknad, i en bransch med stor tillväxtpotential och med starkt fokus på hållbarhet och samhällsansvar. Vi vet att du med rätt bakgrund och ambitioner har förutsättningar att utvecklas och bli framgångsrik tillsammans med oss.

Om SeaTwirl 

SeaTwirl AB (publ) är ett svenskt energiteknikbolag med visionen att bli en ledande leverantör av flytande vindturbiner med syfte att möjliggöra flytande havsbaserad vindkraft varhelst det finns behov. SeaTwirls unika flytande vertikalaxlade vindturbin har en låg tyngdpunkt, en smal underkonstruktion och generatorhuset tillgängligt vid havsytan vilket möjliggör att mindre, kostnadseffektiva och lokalt tillgängliga fartyg kan användas vid underhållning och service. SeaTwirls första prototyp, en enhet på 30 kW, är installerad i havet utanför Lysekil och har verifierat konstruktionen i verklig havsmiljö. Utveckling sker nu på större flytande vindturbiner för olika applikationer och platser. Sedan 2016 är bolaget noterat på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer på: https://seatwirl.com 

Ansökan 

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Vi ser fram emot din ansökan med CV på kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via email pga. GDPR. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. 

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. 

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på malin.myhrman@kimm.se
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid

Liknande jobb