Skip to content

Kvalitetsansvarig till Ronald McDonald Barnfond

Stockholm
Ansök senast 4 Aug 2024
Ronald McDonald Barnfond (RMBF) är en mindre stiftelse i ett större sammanhang som verkar för att fler sjuka barn som behöver specialistvård ska få landa med sin familj i en hemlik miljö, nära sjukhuset. Nu finns ett spännande tillfälle att ansvara för stiftelsens kvalitetsarbete.

Om rollen

Det övergripande ansvaret i rollen som kvalitetsansvarig innebär att representera Ronald McDonald House Charities (RMHC) i Sverige samt stödja Ronald McDonald Hus (RMH) i gemensamma behov av service. Detta i syfte att säkra en trygg och säker vistelse för familjerna som bor där och så långt som möjligt kunna erbjuda samma produkter och tjänster på alla hus.

Det här är en ny roll där det finns möjlighet att påverka hur arbetet ska läggas upp för att möta ansvaret. Inspiration och lärdomar i utvecklingen av rollen finns också att hämta från motsvarande tjänster inom RMHC och RMH runt om i världen. I rollen rapporterar du till Generalsekreteraren och jobbar i ett engagerat och litet team nära verksamheten.

I rollen kommer du bland annat att:

Säkerställa att RMBF och RMH i Sverige uppfyller RMHC:s krav på standarder och kvalitet.

Dela best praxis från RMHC och andra RMH runt om i världen.

Fungera som en transparant kanal mellan RMHC och RMH.

Förmedla den svenska organisationens behov till RMHC.

Stödja RMH i gemensamma uppdrag såsom administrativa uppgifter eller driftsfrågor.

Verka för att tillhandahålla tjänster som övergripande gynnar verksamheten.

Givet att RMBF är en mindre organisation arbetar alla flexibelt vilket innebär att även andra uppgifter kan förekomma. Ett exempel är stiftelsens årliga välgörenhetsgala som har till syfte att samla in pengar samt skapa engagemang med deltagande gäster och partners. ”Vi alla jobbar för ett större syfte, och söker dig som vill vara en del av det.” Andra exempel på uppgifter som kan ingå i rollen är administration kring gåvor, förberedelser av styrelsemöten, input till kommunikation och att hålla presentationer för potentiella givare.

Om dig

Vi tror att du har erfarenhet av arbete med kvalitets- och verksamhetsutveckling, kanske från ett franchiseföretag. Du har erfarenhet av projektledning och av att planera, implementera och följa upp. Du kan även ha arbetat med olika utvecklingsprojekt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann och strukturerad. Som person är du analytisk och har ett pedagogiskt tänkande. Du är trygg i din kompetens och har en god förmåga att interagera och kommunicera med andra. Du arbetar lika gärna självständigt som i team, är proaktiv och har som vana att följa upp ditt och andras arbete.

Om Ronald McDonald Barnfond

Ronald McDonald Barnfond är en ideell insamlingsstiftelse med 90-konto. Vi samlar in pengar för att bygga Ronald McDonald Hus där familjer med svårt sjuka barn kan bo tillsammans i en hemlik och trygg miljö, nära sjukhuset.

Det finns fem Ronald McDonald Hus runt om i Sverige: Huddinge, Linköping, Lund, Göteborg och Uppsala. Varje år bor drygt 4 300 familjer på Husen och sedan starten 1993 har det totalt bott över 200 000 familjemedlemmar där.

Stiftelsen bidrar även med medel till barnmottagningar som vill anpassa lek- och väntrum för barn på landets sjukhus och vårdcentraler.

RMBFs organisation består av en Generalsekreterare som är övergripande ansvarig för verksamheten och dess utveckling och en Marknadskommunikatör med ansvar för den externa kommunikationen i primärt egna kanaler. Organisationen arbetar på uppdrag av styrelsen som består av 12 ledamöter från näringsliv och sjukvård.

Ansökan

Du söker enkelt med ditt CV på kimm.se (vi tar inte emot ansökningar via mail). Vi ser gärna att du bifogar ett kort personligt brev där du berättar om din erfarenhet och hur du skulle kunna bidra i rollen.

OBS! Processen kommer vara vilande p.g.a. semester under veckorna 29-32 men vi finns åter på plats under v33.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb