Skip to content

Press- och PR-ansvarig till STIM

Stockholm
Ansök senast 5 Aug 2024
Stim är en medlemsorganisation utan vinstintresse för över 100 000 anslutna musikskapare och förlag. Vi arbetar för en stark upphovsrätt och för att låtskrivare och kompositörer ska få betalt för sin musik. Tillsammans med våra medlemmar ger vi förutsättningar för skapande och återväxt i Sveriges musikliv. Musik har ett värde – för den som lyssnar, den som skapar och för Sverige och samhället i stort.

Tjänsten

Stim är inne i en spännande fas med stort fokus på mer utåtriktad kommunikation. Vi söker nu en Press -och PR-ansvarig då vår nuvarande går vidare mot nya utmaningar. I denna roll arbetar du strategiskt och operativt med fokus på att stärka Stims varumärke och påverkanskraft. Detta både genom proaktivt och reaktivt mediearbete samt opinionsbildning.

Du kommer att tillhöra ett kreativt och kvalificerat team med engagerade kollegor. Teamet består av sex personer som arbetar brett med kommunikation och marknadsföring för att positionera Stims varumärke. I rollen rapporterar du till CMCO och arbetar tätt i samverkan med ansvarig för public affairs samt övriga nyckelpersoner i olika sakfrågor på Stim.

Arbetsuppgifter och ansvar

I rollen kommer du arbeta med hög tillgänglighet för media där du förväntas planera och genomföra arbetet med stor självständighet. Du kommer att hantera komplex information, skapa nyhetsvinklar och odla långsiktiga medierelationer samtidigt som du också bistår i arbetet med kommunikation i ett bredare perspektiv, med tonvikt på områden som kräver ett särskilt strategiskt förhållningssätt.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Ansvara för den dagliga presshanteringen samt pressjour, och lägga mycket fokus på att proaktivt initiera PR- och opinionsbildande insatser.
  • Omvärldsbevaka och utveckla Stims mediearbete och medieträna talespersoner.
  • Hantera eventuella kriser.

Kvalifikationer och egenskaper

  • Högskoleutbildning eller motsvarande inom journalistik/kommunikation.
  • Minst fem års erfarenhet av aktivt pressarbete.
  • Mycket god förmåga att kunna värdera och skapa nyheter, formulera budskap och skriva.
  • Erfarenhet av krishantering och medieträning.
  • Mycket goda kunskaper både i svenska och engelska, i tal och skrift.
  • Bakgrund från politik/opinionsbildande organisation är önskvärt.

Som person är du proaktiv och bidrar med ett kreativt mindset och idéer för större effekt och mediegenomslag. Vidare behöver du ha en analytisk förmåga att hantera komplexa frågeställningar. Du har ett strategiskt förhållningssätt kring vilka frågor som bör prioriteras och hur de bäst hanteras. 

Vi söker dig som är utåtriktad och prestigelös, samtidigt som du är drivande, självgående och ansvarstagande. Du uppskattar en dynamisk miljö i ett tidvis högt tempo. Tillgänglighet och flexibilitet är självklara beståndsdelar i jobbet.

Om oss

Vi är ca 150 anställda som arbetar i nyrenoverade lokaler på Hornsgatan i Stockholm, där vi sedan 2019 vigt ett helt våningsplan åt våra anslutna musikskapare i form av Stim Music Room. Här finns bland annat tre inspelningsstudior och en co-working-yta som även kan nyttjas av Stims medarbetare.

Ansökan

Låter det intressant? I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM, du söker enkelt med ditt CV på kimm.se (vi tar inte emot ansökningar via email). Processen kommer vara vilande p.g.a. semester under veckorna 29 till 31 men vänta inte med att skicka in din ansökan då vi gör löpande urval. Sista ansökningsdag är den 5 augusti.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb