Stockholm

HR Manager – Kia Motors Sweden

Nu finns möjligheten att bli en del av den spännande framtiden inom bilbranschen och att driva ett affärsmässigt HR-arbete inom generalagenten för Kia i Sverige.

Med en fantastisk försäljningsframgång under senaste åren är vi idag Sveriges tredje största bilmärke och fortsätter med energi att utveckla såväl vår affär som vår organisation. Nu söker vi dig som med engagemang, driv och goda erfarenheter av liknande uppgifter vill ta vid och driva både vårt strategiska och operativa HR-arbete. 

Vi erbjuder

På Sverigekontoret i Upplands Väsby norr om Stockholm arbetar idag ca 75 personer. Vår företagskultur domineras av ett dynamiskt förhållningssätt där vi är snabbfotade och förändringsbenägna i vårt arbetssätt. Vi är säljorienterade och sätter kunden i fokus, vilket gör att vi kontinuerligt försöker optimera vår affär och lansera produkter och tjänster som efterfrågas på marknaden. Lokalt har vi en platt organisation där allas insats är värdefull och där vi tillsammans hjälps åt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en lyckosam affär och en miljö där vi trivs och vill bidra.

Vi tror på en kontinuerlig utveckling och satsar mycket på att vara en lärande organisation där du får möjlighet att påverka, deltaga, lära och bidra.

Din roll            

Som HR Manager har du det strategiska och operativa ansvaret för allt HR-arbete inom den svenska verksamheten. Utifrån strategier och visioner från såväl global som lokalt håll, sjösätter du relevanta HR-processer för att nå uppsatta affärsmål. Du deltar aktivt i den svenska organisationens ledningsgrupp och rapporterar till bolagets VD. Därtill har du ett nära samarbete med det europeiska huvudkontoret och HR-chefer vid övriga europeiska dotterbolag.

I din roll ger du chefer och medarbetare förutsättningar att utvecklas. Via ett coachande förhållningssätt leder och stöttar du organisationen genom våra årliga HR-processer. Därtill jobbar du aktivt med att utveckla ledarskapet inom organisationen och svarar för arbetet med företagets kultur.

Du har direkt personalansvar för två medarbetare och ni tillsammans svarar för den operativa driften inom HR-avdelningen.

Rollen är bred och spänner över helheten inom HR. Du svarar bl a för arbetsrättsliga frågor och förhandlingar, organisationsutveckling, rekrytering och people management, löner & förmåner, medarbetarutveckling, succession planning och talent management. Du svarar för allehanda support till medarbetare och chefer och jobbar med att stärka employer brand för den svenska organisationen. Därtill ligger ansvaret för arbetsmiljö och fastighetsrelaterade frågor i rollen, samt övergripande budget för HR.

 Din bakgrund

För att bli framgångsrik och trivas i den här rollen har du en akademisk examen inom företrädesvis PA och minst fem års erfarenhet av brett och professionellt HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå. Som person är du utåtriktad, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Därtill är du handlingskraftig, visar en god affärsmässig förståelse samt trivs med ett tätt samarbete med andra. Du är prestigelös, självgående och van vid att arbeta självständigt samt trivs med att arbeta brett och operativt på detaljnivå.

Du är trygg i ditt ledarskap och har minst tre års erfarenhet i sådan befattning. Som ledare har du ett situationsanpassat ledarskap där du visar tillit till ditt team och övriga medarbetare. Det krävs att du är professionell i ditt bemötande och mycket kommunikativ, då du svarar för en stor del av den interna kommunikationen inom bolaget på både svenska och engelska.

Din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Paul Shipley, på: Paul.Shipley@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och ser därför fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31:e oktober 2020.

Välkommen med din ansökan!

Kia Motors Corporation (www.kia.com/worldwide) bildades 1944 och är Koreas äldsta biltillverkare. Kia har som mål att bli ett av världens främsta bilmärken. Kias 15 fabriker och monteringsanläggningar i tio länder producerar över 2,5 miljoner bilar per år som säljs i 149 länder. Kia har idag mer än 50 000 anställda. Vi är huvudsponsor av Australian Open och officiell bilsponsor av FIFA world Cup.

Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) etablerades 2004 och har växt mycket snabbt de senaste åren. Idag är Kia Sveriges tredje största bilmärke. Vi har för närvarande 83 återförsäljare och ca 90 serviceverkstäder spridda över landet och det rullar över 200 000 Kia-bilar ute på de svenska vägarna. Vi ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. 

Ansök nu!

tjänstepension

Så går det till

Vår process

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb