Stockholm Rekrytering

Senior Systemförvaltare till AcadeMedia

AcadeMedias affärsidé är att utveckla attraktiva och kvalitetsmässigt ledande utbildningsverksamheter i hela utbildningskedjan, från förskola till vuxenutbildning.

Vill du jobba på ett bolag vars mål är att vara ledande på lärande, attraktivitet, effektivitet och innovativ utveckling? Vi söker dig som vill vara med och driva och utveckla vår systemförvaltargrupp. Vi vet att vi tillsammans kan bidra till att verksamheten blir ännu bättre. Att få vara med och skapa förutsättningar för vår organisation att fortsätta vara ledande inom utbildning är ditt Why.

Rollen och erbjudande

Som senior systemförvaltare på AcadeMedia kommer du att ansvara för att förvalta och utveckla HR-och lönesystemen HR plus 8 och Medvind med fokus på effektivitet, användbarhet och automation. Uppdraget innebär att säkerställa att systemen håller kvalitet och att dess funktioner anpassas och utvecklas till att följa AcadeMedias HR- och löneprocesser och att de tillgodoser verksamheternas behov.

Vi ser också att du vill mer än så, du drivs och har modet att vilja modernisera/effektivisera samt utveckla redan befintliga processer.

Exempel på några arbetsuppgifter är att:

  • Arbeta proaktivt med att förbättra och förenkla rutiner och arbetssätt
  • Ansvara för förändringsarbete inom ansvarsområdena (Medvind, behörighet, etc)
  • Planera och genomföra systemtester av nya releaser/versioner från systemleverantör
  • Informera och utbilda användare om förändringar och nyheter i systemen
  • Medverka i projekt såsom övertagande av verksamhet, utvecklingsprojekt
  • Agera kravställare mot systemleverantör
  • Löpande dokumentera systemuppsättning och rutinbeskrivningar

Att ge fin service och stötta verksamheten i sin helhet är viktigt för dig. Tillsammans med förvaltningsledaren och gruppen kommer du att planera, genomföra och följa upp projekt. Du ingår i lönegruppen men tillhör systemförvaltargruppen som består av sex personer. Du kommer att få jobba med kompetenta ledare, engagerade medarbetare där vi tillsammans strävar efter att bli bättre och hitta nya innovativa lösningar. Miljön på AcadeMedia är entreprenöriell och öppen. Kulturen i gruppen präglas av samarbete, glädje och positiv energi. Vi har kul tillsammans.

Vi erbjuder dig en spännande roll i norra Europas mest attraktiva utbildningsföretag med möjlighet att utvecklas och utmanas i en stor koncern. Vi sitter i nyrenoverade fräscha lokaler i centrala Stockholm.

Om dig

Som senior systemförvaltare ser vi att du har några års erfarenhet av att ha arbetat som systemförvaltare inom lön eller HR. Du bör ha god kännedom om HR- och löneprocesser och du har ett ”modernt” sätt att tänka kring förändring och förbättring. Du har eftergymnasial utbildning inom HR, lön eller IT/systemvetenskap. Har du inte det väger vi det mot din relevanta arbetslivserfarenhet. Det är starkt meriterande om du har arbetat med Medvind och HR plus tidigare. God teknisk förståelse är också viktigt samt goda kunskaper i Excel. Har du dessutom drivit utvecklingsarbeten och projekt så är det mycket meriterande. Att kunna dokumentera ditt arbete är en självklarhet.

Som person ser vi gärna att du är trygg, nyfiken, vågar testa olika lösningar, kommer med idéer och tar egna initiativ. För att lyckas i rollen bör du även vara duktig på problemlösning, planering och kommunikation. Du arbetar gärna i grupp men har inga problem att ta självständiga beslut. Vi tror du är lyhörd och en god lyssnare och att du trivs av att jobba i en föränderlig värld med möjlighet att påverka.

Om AcadeMedia

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 17 600 medarbetare på våra drygt 660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 182 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här –

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb