Göteborg Rekrytering

Gruppchef Lön med systemintresse

Tycker du om att leda andra och har goda kunskaper inom löneområdet? Läs mer i annonsen och tveka inte att söka redan idag om tjänsten känns intressant!

Serneke är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med ca 1200 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag.

Arbetsuppgifter
Som gruppchef hos oss blir du en del av ett kompetent och tryggt löneteam där du kommer coacha och leda gruppen såväl som att säkerställa att lönearbetet sker korrekt och enligt tidsplan. Det nuvarande löneteamet består av 4 personer som tillsammans hanterar cirka 1200 löner och arbetar med hela löneprocessen. Du är placerad på vårt huvudkontor i Göteborg och rapporterar till HR-chef.

Hos oss kommer du att arbeta i en bred roll och dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:

  • Att ha fullt personalansvar för löneteamet vilket inkluderar medarbetarsamtal och lönesättning
  • Arbeta nära verksamheten och vara delaktig i det operativa arbetet med att sätta rutiner, policys och processer
  • Driva förändringsarbete och arbeta strategiskt framåt
  • Vara systemägare för vårt lönesystem Agda och HR-system Catalyst One samt Winningtemp
  • Övrigt arbete inom Compensation & Benefit

Vem är du?
Du har minst 3 års erfarenhet av ledande befattningar med fullt personalansvar och har god kunskap inom löneområdet med erfarenhet från hela lönekedjan. I den här rollen kommer det även att vara ett stort fokus på systemfrågor så vi ser helst att du sedan tidigare arbetat med systemförvaltning eller att du har ett stort systemintresse. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Som person har du ett klart och tydligt ledarskap och är närvarande för att stötta och coacha dina medarbetare. Du är en driven och kompetent ledare med fingertoppskänsla som blickar framåt men även säkerställer daglig leverans. Du är prestigelös och kan kliva in och hjälpa till när det gäller både högt och lågt. Vi söker dig som är samarbetsorienterad och vill arbeta för att skapa synergier mellan löneavdelningen och övriga organisationen.

Om oss
På Serneke jobbar vi som utmanar konventionella metoder och som genomför det ena lyckade projektet efter det andra. Vi drivs av utmaningar i alla dess former och vill vara delaktiga och bidra med nya infallsvinklar och lösningar. Vi erbjuder samma trygghet och kunskap som marknadsledarna, men med mer energi, engagemang och ett modernare synsätt. Tillsammans med våra kunder kommer vi att nå oanade höjder och just nu bygger vi ett lag med ännu fler engagerade kollegor. På Serneke är vi steget före, håller vad vi lovar och ger våra kunder något extra.

Vårt erbjudande
Om du börjar arbeta hos oss kommer du märka att Serneke präglas av engagemang, mod, respekt och enkelhet. Det finns en stor vilja att stötta och hjälpa varandra på alla nivåer inom organisationen och vi uppskattar nya idéer om hur vi kan bli ännu bättre tillsammans. Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt med korta beslutsvägar, mycket eget ansvar och stora utvecklingsmöjligheter framåt.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren, 0760-00 18 16. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 15 mars 2021.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Förmåner

  • Friskvård
  • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb