Stockholm Rekrytering

HR-Generalist

”För ett liv utan begränsningar” I all vår verksamhet arbetar Sonova efter en vision om en värld där alla får uppleva hörselglädje och därmed lever ett liv utan begränsningar. Nu söker vi en ny kollega som är redo att hjälpa oss att lyfta vår skandinaviska HR-funktion till nya höjder

Rollen
Som HR-Generalist kommer du i första hand att vara behjälplig till våra medarbetare vid HR-frågor och vara ett konsultativt stöd till cheferna. Dessutom kommer du att vara med och utveckla våra HR processer, aktivt medverka till fortsatt god samverkan med de fackliga organisationerna samt arbeta med generella frågor kring arbetsrätt, arbetsmiljö och HR-administration. Du kommer att vara en viktig kugge i verksamhetens HR team. Totalt på HR arbetar 4 härliga medarbetare som är uppdelade i olika team och stöttar olika länder. Du kommer att rapportera till HR Director i Danmark. Vi erbjuder en spännande roll i en informell miljö, där fokus ligger på att säkerställa medarbetarnöjdhet genom optimala och professionella HR-processer.

Exempel på arbetsuppgifter

·        Administrera rapporter, statistik och anställningsdokumentation

·        Hantera personalrelaterade ärenden såsom rehabiliteringar och avtalsförändringar

·        Vara delaktig i att effektivisera administrativa processer inom HR

·        Implementera övergripande arbetsstrategier

Om dig
Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR/Personal eller en annan likvärdig utbildning. Du har minst ett par års erfarenhet av brett HR-arbete, gärna från organisation med internationell verksamhet. Du är en utmärkt kommunikatör! Den typ som älskar att stå på scen. Du är nyfiken och tycker om att bidra med kunskap och idéer.

Du arbetar strukturerat, är bra på detaljer, gillar att arbeta självständigt och kan formulera dig på svenska och engelska.

Varför jobba hos oss?

·        Samhällsnytta. För ett liv utan begränsningar. I all sin verksamhet arbetar Sonova efter en vision om en värld där alla får uppleva hörselglädje och därmed lever ett liv utan begränsningar.

·        Omtanke. Vi har en genuin omtanke om varandra, våra kollegor och medarbetare.

·        Fokus. Vi har tydliga mål vi jobbar mot, med mycket frihet i våra roller.

·        Balans. Vi strävar efter att arbetsbördan är rimlig, och att du får ihop livspusslet.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Sonova vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Se denna vackra FILM så förstår du varför Sonova finns!

Eller se denna FILM för att träffa några av våra anställda!

Om oss
Sonova Audiological Care Sweden AB driver hörselkedjan AudioNova, som de senaste åren har uppnått en marknadsledande position på den privata marknaden för hörapparater med 28 kliniker (mottagningar) i landet.

AudioNova blev år 2016 en del av Sonova – en ledande tillverkare av hörapparater och marknadsledare inom trådlösa kommunikationssystem för audiologi. Sonovas dotterbolag Sonova Retail har global representation med fler än 3 500 hörselcentra runt om i världen.

AudioNova erbjuder hörselrehabilitering, formgjutna hörselskydd, provar ut hörapparater samt tekniska hjälpmedel på våra hörselmottagningar. Hos oss kan du även få professionell service på din hörapparat och tillbehör. Vi strävar efter att alla ska ha en bra hörsel eftersom vi tror på att en bra hörsel skapar den bästa kontakten mellan människor.

I Sverige är vår målsättning att vara svenska folkets populäraste hörselkliniker.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Esborn på maria.esborn@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb