Halmstad Rekrytering

Stena Nordic Recycle Center söker anläggningschef

På Stena Nordic Recycling Center tar vi hand om det som är svårast att återvinna och genom ny teknik bidrar vi till att stora mängder avfallsprodukter förädlas och får nytt liv. Vi söker nu en ny anläggningschef med en naturlig ledarstil och sinne för affärsmässiga beslut. Vi hoppas just du söker till oss så vi tillsammans kan fortsätta utveckla återvinningsindustrin.

På Stena Nordic Recycling tar vi hand om det som är svårast att återvinna, och gör det på ett bättre och effektivare sätt än någonsin tidigare. Resurser som tidigare gick förlorade kan nu tas tillvara och användas i nya produkter, eller som energikälla i energiintensiv industri. Tack vare de stora mängder råvaror som återförs till industrin är anläggningen en viktig kugge i den cirkulära ekonomin och bidrar till att göra samhället mer hållbart. Återvinningen bidrar också till att stora mängder koldioxidutsläpp sparas.

Vi är en gamechanger inom återvinningsindustrin!

How recycling works at Stena Nordic Recycling Center

Nu söker vi ny anläggningschef till en av våra största anläggningar, PMR (Precious Metal Recycling) , som utgör en av nio anläggningar på Stena Nordic Recycling Center lokerat utanför Halmstad. På PMR finfördelas sanerade elektronikprodukter för att sedan bearbetas i en avancerad automatiserad process. Resultatet är olika kopparfraktioner, aluminium samt kretskort som innehåller guld och silver. PMR har en ledningsgrupp på fem personer och totalt ca 50 medarbetare. Vi söker nu en ytterst ansvarig för anläggningen när nuvarande anläggningschef går vidare internt.

Arbetsuppgifter

Som Anläggningschef för PMR har du det yttersta ansvaret för anläggningen kopplat till säkerhet, miljö, resultat och lönsamhet. Du har stort mandat att ta dina egna affärsmässiga beslut utifrån vad som är bäst för PMR och även om du har specialister inom varje del av flödet är du involverad i allt från upphandlingar av elektronikavfall till effektiviseringar i produktion och slutligen logistik och försäljning av förädlat material. Du driver ett långsiktigt förbättringsarbete för anläggning med en tydlig LEAN-filosofi tillsammans med anläggningens ledningsgrupp och samverkar även med övriga anläggningar. Du rapporterar till platschefen för SNRC (Stena Nordic Recycling Center) och sitter i ledningsgruppen för SNRC tillsammans med övriga anläggningschefer.

I rollen ska du bland annat:

• Leda, utveckla och följa upp verksamheten och dess medarbetare i syfte att nå uppsatta mål

• Säkerställa resultatet i enlighet med uppsatta måltal inom säkerhet, kvalitet, underhåll, produktivitet och kostnad

• Arbeta för att affärs- och resultatmål uppnås genom kort- och långsiktig styrning av verksamheten.

• Samverka både internt och externt med leverantörer, kunder, transportavdelning samt bolagets stödfunktion för att optimera flöden och resultat.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som anläggningschef har du tidigare erfarenhet av att leda en ledningsgrupp och varit chef över chefer i en tillverkande industri. Du har under tiden jobbat framgångsrikt med LEAN och varit ansvarig för arbetsmiljö och säkerhetsfrågor. Du har erfarenhet av att jobba affärsnära och det är en fördel om du ansvarat för din egen affär. Du har goda kunskaper i Excel och triggas av att dra affärsmässiga slutsatser utifrån analys av data.

Som person är du en naturlig ledare som motiveras och drivs av att skapa resultat med och genom andra. Du bidrar till en bra arbetsmiljö genom entusiasm och engagemang och har förmågan att kommunicera med många olika kontaktytor, såsom ledare, medarbetare, andra anläggningschefer samt kontakter i Stenakoncernen. Du har ett sinne för affärer och fokuserar tid och energi på projekt och uppgifter som ger mervärde.

Om oss

Vår företagskultur präglas av stor innovationskraft, nyfikenhet och ambition att driva utvecklingen i branschen. Vi är aldrig riktigt nöjda och slår oss inte till ro, utan jobbar kontinuerligt med att utveckla lösningar som möter dagens och förväntade behov i framtiden.

Vi tror på handlingskraften hos varje medarbetare. Hos oss uppmuntras alla, oavsett vilka arbetsuppgifter de har, att ta egna initiativ och tillsammans med våra kunder komma fram till hur just kundens återvinningslösning ska se ut. Vi tror också på styrkan i samarbete. Genom att samarbeta kan stora som små steg tas framåt och tänja på gränserna för vad som är möjligt inom återvinning. Tillsammans gör vi skillnad och skapar nya värden. För att läsa mer om oss, besök gärna vår hemsida.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Martin Jerrskog (martin.jerrskog@wise.se) eller Jenny-Ann Löfgren (jenny-ann.lofgren@wise.se). Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Förmåner

  • Friskvård
  • Förmånsbil
  • Förtroendearbetstid
  • Föräldralön
  • Kollektivavtal
  • Lunchförmåner

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb