Solna Rekrytering

Learning Lead

Hos oss på Cramo är medarbetaren den främsta resursen. Därför har vi ett stort fokus på att ständigt utveckla kompetensen hos våra medarbetare – med allt från att skapa digitala och fysiska utbildningar enligt Cramos strategi och värdegrund till att tydliggöra nya karriärvägar inom organisationen. Därför söker vi nu en ny kollega till vårt HR-team som ska ansvara för företagets lärande- och kompetensutveckling.

RollenI samarbete med dina kollegor i HR-teamet och chefer i verksamheten ansvarar du för att identifiera, analysera och sammanställa verksamhetens utbildningsbehov och omsätta detta till utbildningsinsatser och verktyg som främjar kompetens- och karriärutveckling. Vissa läraraktiviteter genomförs av dig eller dina kollegor, medan andra möjliggörs genom externa leverantörer. I ditt ansvar ingår att utveckla och genomföra våra befintliga chefs- och ledarskapsutbildningar.

Ett annat strategiskt viktigt område är att effektivisera våra HR processer, bland annat vår utvecklaprocess där vårt medarbetarsamtal, Cramodialogen, ingår som en central del.

För att driva utveckling och få delaktighet i våra uppdrag arbetar vi med olika verktyg, såsom workshops, webinarier, seminarier, som du tillsammans med dina kollegor tar fram och faciliterar.

I arbetet ingår även att ansvara för företagets introduktionsprocess. Med en genomtänkt introduktion får vi våra medarbetare snabbt på banan och ger dom bästa förutsättningar för att utvecklas. Du rapporterar till Head of HR.

Om dig
Vi söker dig med minst tre års erfarenhet av arbete med utbildning och kompetensutveckling på operativ, taktisk och strategisk nivå. Du har en akademisk utbildning inom HR, beteendevetenskap, pedagogik eller motsvarande. Du har erfarenhet av förändringsledning samt att ta fram och genomföra chefs- och ledarskapsutbildningar och vana att facilitera grupper.

Det tekniska sköter du galant, alltifrån e-learning och LMS. Du behärskar engelska och svenska i både tal och skrift.

Vi tror även att du är målinriktad i din strävan att åstadkomma goda resultat för verksamheten. Genom god samarbetsförmåga, gott omdöme och väl utvecklad kommunikationsförmåga bygger du nätverk genom tillit och förtroende.

Vad erbjuder vi dig?
På Cramo arbetar vi tillsammans och stöttar varandra. Alla är lika viktiga. Vi har en arbetsmiljö som uppmanar till samarbete, där vi stöttar och delar kunskap med varandra på alla nivåer i företaget. Det är det som skapar vår sanna laganda. Att omge sig av fantastiska, kompetenta medarbetare är en viktig anledning till varför vi går till arbetet varje dag.

Cramo erbjuder dig en utvecklande arbetsplats med en positiv företagskultur, goda anställningsvillkor och personalförmåner.

AnsökaI den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Esborn på maria.esborn@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb