Stockholm

Transformationsledare Learning & Development

Vill du vara med att fortsätta utveckla Elektas arbete inom Learning and Development och bidra till transformation inom ett av bolagets större organisationer? Trivs du att arbeta i en bred och varierande roll? Då kan detta vara rätt utmaning för dig! Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på initialt 50% som löper under ett år.

Elekta är ett svenskt företag som tillverkar strålbehandlingslösningar för cancervård och hjärnsjukdomar. Elekta har globalt ca 4000 anställda världen över som alla är engagerade i att säkerställa att alla i världen med cancer har tillgång till – och drar nytta av – mer precisas, individbaserade strålbehandlingar. Elekta har sitt huvudkontor i Stockholm och är noterade på NASDAQ Stockholm Exchange.

Om rollen

Ditt fokus i rollen kommer vara att fortsätta utveckla och driva den befintliga set up som finns för ett viktigt L&D-program inom Elektas serviceorganisation globalt. Ditt arbete sker i tätt samarbete med Learning and Development ansvarig och chefen över service sales transformation i såväl operativa som strategiska frågor.

I ditt uppdrag kommer du bland annat skapa programpaket utifrån olika kompetenser och målgruppen inom service-sälj på Elekta, och stötta leveransen av dessa. Vidare kommer du också samordna och administrerar pågående program såväl följa upp förväntat resultat och jobba aktivt med att anpassa innehåll och setup för att nå uppsatta mål. 

Exempel på arbetsuppgifter

  • Skapa och paketera programpaket för målgruppen
  • Ge råd om hur affärsbehov kan transformeras till inlärningsstrategier och inlärningslösningar för att fylla kompetenslukor på både lång och kort sikt för den fortsätta kompetensutvecklingen
  • Utveckla och stärka individers inlärningsmöjligheter genom att finna innovativa och nya sätt att skapa lärande och inlärningsvägar i nära samarbete med ansvarig för Learning and Development
  • Proaktivt arbeta för att bygga och bibehålla en stark kontinuerlig inlärningskultur med fokus på affären och lärandet i arbetsflödet
  • Utvärdera och följa upp utvecklings hos individerna som går programmet bland annat genom aktiv dialog med controllers, chefer och andra viktiga nyckelpersoner

Programmet fokuserar på lärande genom görande, och coaching, utvärdering, lessons learnt mellan grupper är en stor del av innehåller, traditionella skirvbordslektioner står för en mycket liten del. Du kommer arbeta mycket med utvärdering och uppföljning för utvecklingen hos dom individer som går programmet. Detta arbete kommer ske tillsammans med controllers för att underlätta mätningen av utvecklingen av affären och se till så att Elekta når dom uppsatta målen. Du kommer också sätta agendan och hålla ihop utvärderings- och lessons learntmöten inom såväl regionala team samt globalt.

Då rollen är bred kommer du att arbeta mycket under eget ansvar och detta innebär att du ges goda möjligheter till att både utveckla och påverka rollen. 

Din profil

Vi söker dig som är senior inom Learning and Development och har vana att arbeta med och driva förändringsarbete och transformation inom organisationer. Vi ser gärna att du har öga för att se businessen samtidigt som du har förmågan att se till individers individuella behov och utveckling. Vi tror att du tidigare arbetat globalt och har en god förståelse för olika kulturer och deras sätt att arbeta och kommunicera. Vi ser att du är en doer som är proaktiv i din problemlösning, har en analytisk förmåga samt att du trivs i en bred roll med många kontaktytor.

Du har en stark kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt på svenska och engelska, och är duktig på att planera och strukturera ditt arbete. Vidare är du en förtroendeingivande person som har lätt för att ta dig an nya uppgifter.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning som personalvetare, HR eller motsvarande och har några års arbetslivserfarenhet gärna mot HR, sälj och/eller projektledning. Du har tidigare arbetat inom en större koncern och har gedigen erfarenhet av att arbeta med Learning and Development.

När du blir en av oss

Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. Vi är också måna om att du som konsult känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här.

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Våra värdeord – nyfiken, modig och proffsig – är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Idag finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö/Öresund.

Nyfiken på att veta mer?
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Johanna Romanoff (johanna.romanoff@wise.se) och Mikaela Ahvenainen (mikaela.ahvenainen@wise.se)

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner

  • Friskvård
  • Förtroendearbetstid
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Ansök nu!

tjänstepension

Så går det till

Vår process

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb