Göteborg Rekrytering

Erfaren Lönespecialist till Veidekke Entreprenad

Välkommen till Veidekke

Söker du en ny utmaning inom löneområdet och har minst 4-5 års erfarenhet av att jobba med lönehantering tillsammans med ett löneteam? Om ja, då är detta en intressant roll för just dig. Här erbjuds en varierande roll i ett härligt och engagerat team med en erfaren ledare. Läs gärna mer om rollen nedan.

Rollen
Hos oss blir du en del av ett välfungerade och produktivt team om 10 personer. Vi har en stor yrkesstolthet och månar om vårt hantverk, ”Vi hantverkar fram löner”.

Tillsammans administrerar vi cirka 1800 löner inom Veidekke Entreprenad och hanterar en rad olika kollektivavtal. Du kommer arbeta tätt tillsammans med två andra kollegor och förväntas jobba cirka 85% av din tid med lön och resterande 15 % med ett / flera kompetensområden inom lön. Du kommer utgå från vårt kontor i Göteborg och rapportera till Lönechef samt tillhöra vår HR-avdelning.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som lönespecialist ansvarar du för att administrera löneprocessen i sin helhet och ger daglig service åt chefer och medarbetare i löne- och lönerelaterade kollektivavtalsfrågor. Du kommer även hantera andra personaladministrativa ärenden såsom nyanställning, avslut av anställning, reseräkningar, traktamente, lönerapporter och statistik. Löpande frågor kring pension, försäkringar, skatter och kontrolluppgifter kommer du även hantera. Du kommer också vara delaktig i att utveckla vårt teams processer och rutiner och tillsammans med oss dokumentera och implementera dom i organisationen. Du kommer även få jobba med ett ansvarsområde inom lön, vad det bli kommer vi överens om tillsammans. Att utbilda och informera chefer ingår även i din roll.

Om dig
För att trivas hos oss tror vi att du är positiv och ambitiös person som gillar att utveckla processer och arbetssätt. Du drivs av att hitta lösningar på problem och trivs i en verksamhet som ständigt förändras. Som person är du noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och gillar att arbeta i team såväl som självständigt. Då du kommer att ha flera olika kontaktytor hos oss, såväl internt som externt, är det viktigt att du trivs i mötet med andra människor. Du känner dig trygg i din kompetens och har en god pedagogisk förmåga. Andra egenskaper som vi i teamet värdesätter är prestigelöshet och mod.

Vi söker dig som:

  • Har en eftergymnasial utbildning inom lön, gärna YH, eller motsvarande erfarenhet
  • Har en gedigen erfarenhet (minst 4-5 år) från en renodlad löneroll där du även har erfarenhet att jobba tillsammans med andra inom lön
  • Har erfarenhet av att jobba med olika kollektivavtal både mot tjänstemän och arbetare
  • God kunskap och förståelse av pension, exempelvis Fora och/eller Collector

Du behärskar svenska i både tal och skrift samt har körkort då det kan förekomma resor till olika kontor någon gång per år. Vidare är du bekväm i Officepaketet, framförallt Excel. Har du planerat och utfört interna utbildningar är det meriterande, likaså om du har erfarenhet från kollektivavtalen BYGG och Väg och Ban. Har du erfarenhet från lönesystemet Agda är det också meriterande.

Vårt erbjudande
Ett utvecklande och stimulerande arbete i ett modernt företag som varje dag arbetar utifrån våra värderingar. Vi har ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov. Därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Vår tro är att delägarskap gör det ännu roligare att jobba. Idag är vi som arbetar i Veidekke den näst största ägaren.

Hälsa, arbetsmiljö och säkerhet är lika viktigt som våra ekonomiska mål. Vi vill vara ett föredöme i en bransch där det råder sund konkurrens och schyssta villkor. Vi är alltid beredda att vidta åtgärder, oavsett ekonomiska konsekvenser.

Gøy på jobbet! Det låter lika roligt som det betyder, d.v.s roligt. Sedan 1995 är det inte bara tillåtet att ha gøy på jobbet inom Veidekke, det är en del av våra värderingar. En del av vår kultur. Glada medarbetare visar större omsorg och omtanke om sina kollegor och skapar bättre resultat.

Om Veidekke Veidekke är inget vanligt byggföretag. Visserligen bygger vi allt från broar och bostäder, vägar och tunnlar, men det är vår syn på människor som är annorlunda. Veidekke är en idé om hur människor tillsammans kan skapa goda resultat. Vi tror på involverande krafter och kollektiv intelligens – att olika kompetenser och infallsvinklar ger ett bättre slutresultat. Därför är mångfald en tillgång. Vi driver ett omfattande genus- och mångfaldsarbete för att skapa en ännu mer inkluderande arbetsmiljö och kultur som tar till vara på människors olikheter. Vi bygger med hjärta.

Veidekke är Skandinaviens fjärde största bygg- och anläggningsföretag med en total omsättning på ca 38 mdr NOK. I Sverige har vi ca 2200 anställda och en omsättning på ca 12,2 mdr SEK (2020).

Din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sophia Francke på sophia.francke@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb