Skip to content

Redovisningskonsult – Stockholm!

Stockholm
Ansök senast 31 Jul 2024
Redovisningskonsult för uppdrag centralt i Stockholm City! Uppdraget planeras tillsättas den 5:e augusti och pågår till september 2025.

Vi söker en erfaren redovisningsekonom för ett expansivt tjänstebolag inom management och IT med en central placering i Stockholm City, Norrmalm.
Bolaget befinner sig just nu i en stor förändring och vi ser gärna att du vill vara med på resan!

Efter avslutad provanställning erbjuder vi en tillsvidareanställning som konsult hos oss på Eqonomy. Detta ger dig möjlighet att bygga din kompetens och ditt nätverk inom olika branscher och uppdrag.
*Notera att vi inte tar emot underkonsulter för detta uppdrag.

Placering: Stockholm City, Norrmalm
Startdatum: 5:e augusti 2024
Varaktighet: Till september 2025

Om rollen:

Som redovisningsekonom är din huvudsakliga uppgift att hantera och sammanställa redovisningen för de enskilda juridiska enheterna (dotterbolagen) inom koncernen. Du kommer också att ansvara för momsdeklarationer och årsredovisningar för dessa enheter, och därigenom spela en nyckelroll för att säkerställa korrekta finansiella rapporter och efterlevnad av regelverk och standarder.

Ansvarsområden:

 • Redovisning för moderbolag och dotterbolag:
  Du kommer att ansvara för att hantera och sammanställa redovisningen för de olika bolagen inom koncernen. Det är av yttersta vikt att redovisningen är korrekt och följer interna riktlinjer och externa krav.
 • Momsdeklaration:
  Du förväntas förbereda och lämna in momsdeklarationer för de juridiska enheterna i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. Detta inkluderar att säkerställa korrekt beräkning av moms samt att rapportera och betala in moms i tid.
 • Årsredovisningar:
  Ansvar för att förbereda och sammanställa årsredovisningar för de juridiska enheterna. Detta innefattar att samla in och konsolidera finansiell information, upprätta balansräkningar, resultaträkningar och tillhörande noter i enlighet med lagkrav och koncernens riktlinjer.
 • Effektiviseringsprojekt:
  Genomförande av effektiviseringsprojekt inom redovisningen för att förbättra processer och öka produktiviteten. Detta kan innebära identifiering och implementering av automatiserade lösningar för rutinmässiga uppgifter samt utveckling och optimering av arbetsflöden.
 • Support till dotterbolagen:
  Fungera som en central kontaktpunkt för dotterbolagen avseende redovisningsfrågor och ge support och vägledning vid behov.
 • Projektredovisning:
  Uppföljning av projekt för att säkerställa korrekt fördelning av intäkter och kostnader mellan bolagen och konsulter.
 • Hantering av slutavräkning:
  Tillsammans med löneavdelningen hantera beräkning och säkerställa slutavräkning för utbetalning till medarbetare.

Kvalifikationer:

 • Erfaren inom redovisning från reskontra till bokslut och årsredovisning.
 • Noggrannhet och intresse för att utveckla processer och rutiner
 • Meriterande med erfarenhet av Maconomy, Visma Bokslut och Visma Skatt
 • Starka Excel-kunskaper
 • Driv och engagemang

Om du är en erfaren redovisningsekonom med intresse för att utvecklas i en dynamisk miljö, ser vi fram emot din ansökan!

När du blir en av oss

Som konsult hos Eqonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Eqonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Om du vill veta mer

Har du frågor om rollen kontakta Matilda Zimdahl, matilda.zimdahl@eqonomy.se. För att söka rollen klicka på ”sök rollen”, samt bifoga CV. Notera att personligt brev inte är obligatoriskt i denna ansökningsprocess. I konsultvärlden går saker ofta snabbt så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med din ansökan, varmt välkommen att söka!

Ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård

Liknande jobb