Skip to content

Senior Accountant

Stockholm
Ansök senast 19 Jun 2024
Har du arbetslivserfarenhet inom redovisning och skatt? Trivs du att arbeta i ett familjärt bolag och vill du samtidigt arbeta i ett innovativt energiföretag som investerar i ny biogasproduktion som bidrar till en grönare framtid? Om ja – då ska du söka rollen som senior redovisningsekonom till Gasum!

Gasum erbjuder experttjänster inom renare energi för industri och kraftvärmeproduktion, samt renare bränslelösningar för väg- och sjötransporter. Vi etablerar gastankstationer över hela Sverige och hjälper våra kunder att minska både sitt eget och deras kunders miljöavtryck. Som marknadsledare inom vår sektor är vår ambition att fortsätta att växa med den svenska marknaden. Gasum-koncernen har omkring 330 anställda i Finland, Norge, Sverige och Tyskland. Koncernen som ägs av finska staten omsatte år 2023 ca 16,5 md, varav bolagen som hanteras av det svenska finansteamet stod för nästan 7,5 md. Läs mer om oss här.

Om rollen

Du kommer ingå i ett mindre team om tre andra redovisningsekonomer, samt rapportera till Head of Finance and Accounting Sverige. Du utgår från vårt största kontor i Linköping där det arbetar drygt 35 andra personer, resterande medarbetare är utspridda på våra kontor i Göteborg och Stockholm eller på våra biogasanläggningar ute i landet.

Dina arbetsuppgifter i korthet

• Följa reglerna inom redovisningsområdet K3 och vara uppdaterad om tillämpliga lagkrav från BFN och ÅRL, samt följa interna koncern-principer

• Vara väl förtrogen med svensk skattelagstiftning

• Rapportera statistik/skatter inom angivna tidsramar

• Ansvarig för anläggningsredovisning

• Ansvarig för projektredovisning

• Ansvarig för månadsbokslut och att leverans sker i tid

• Arbeta med årsbokslut och säkerställ leverans i tid

• Erbjuda hjälp till resten av organisationen vid behov

 

Vi erbjuder dig

Vår etiska grundsyn omfattar att ta hand om både människor och miljö. Vi strävar efter att bygga en renare morgondag.

• Stora utvecklingsmöjligheter i ett innovativt bolag som bidrar till samhället och miljön

• En inspirerande och modern arbetsplats där du alltid har ett uppmuntrande team som stöder dig i både med och motvind

• Möjlighet att arbeta flexibelt både på kontoret och på distans

Din profil

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse av affären. Vi ser att du är målmedveten och driven, samt ser problem som en möjlighet till utveckling. Utöver detta är du anpassningsbar och noggrann i ditt arbete, samt har ett sinne för struktur. Du är också trygg i dig själv, prestigelös och är ansvarstagande.

 Du har tidigare arbetslivserfarenhet från en roll inom redovisning och du har erfarenhet av att arbeta med skatt. Det är meriterande om du har arbetat i en internationell organisation med komplex organisationsstruktur och/eller K3-redovisning. Du är också flytande i svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser också gärna att du har goda kunskaper i Excel och Officepaketet.

Har vi väckt ditt intresse? 

I den här rekryteringen samarbetar JM med Eqonomy inom Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Vi tar inte emot ansökningar via mejl.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder, åldrar och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Testerna görs tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här.

Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta Karin Steenstrup på karin.steenstrup@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb