Stockholm

Affärsenhetschef Skydd & Säkerhet till Sweco

Sweco är på en fantastisk tillväxtresa och söker nu en Affärsenhetschef som ska ansvara för vår affärsenhet Skydd & Säkerhet inom division Buildings. Har du mångårig erfarenhet som ledare och chef samt erfarenhet av säkerhetsfrågor kan det vara just dig vi vill komma i kontakt med.

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 20,6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. Läs gärna mer om oss på www.sweco.se

Vi är på en fantastisk tillväxtresa och söker nu en Affärsenhetschef som ska ansvara för vår affärsenhet Skydd & Säkerhet inom division Buildings. Enheten består av ett 80-tal medarbetare fördelade på de två verksamhetsinriktningarna Brand- & riskteknik samt Fysiskt skydd. Dessa leds av två regionchefer som är direktrapporterande till affärsenhetschefen. Du rapporterar till divisionschef Tomas Holmgren och sitter med i divisionens ledningsgrupp. För oss är det viktigast att hitta rätt person så vi är flexibla när det kommer till placeringsort.

Ditt uppdrag
Uppdraget i tjänsten är att leda och fördela arbetet för affärsenheten med fokus på lönsam tillväxt. Du ansvarar för att ta fram och implementera planer och aktiviteter inom affärsenheten i enlighet med strategiska riktlinjer för divisionen. I rollen ingår övergripande ansvar för att affärsenhetens projekt är levererade enligt tidplan, budget och kvalitetsmål.

Du leder det strategiska arbetet, sätter upp mål på lång och medellång sikt. I rollen har du fullt kostnads- och intäktsansvar och du ansvarar för att säkerställa att enheten når sina mål.

I rollen upprättar du affärsplan och ligger sedan nära regionerna och uppdragen för att utvärdera risker och möjligheter i affären i sin helhet såväl som de enskilda uppdragen. Du ansvarar för att skapa större kännedom om affärsenheten ute på marknaden. Du sprider även kunskap om enhetens tjänster internt på Sweco med målet att bredda på utbud och kundbas.

Ditt uppdrag är även att bygga en framgångsrik kultur inom affärsenheten, leda förändring och genom ett närvarande ledarskap uppmuntra framgångsrika beteenden. Du tar även ansvar för att det finns en plan för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare samt ett delegerande ansvar för enhetens arbetsmiljö.

Din bakgrund
Troligen har du minst påbörjat ditt 10:e år i ledande befattning. Det gör att du har erfarenhet av att leda chefer och att ta ansvar för strategi, affärsplan och utförande där du också suttit i strategisk ledningsgrupp. Vi vill att du tidigare har arbetat med säkerhetsfrågor och har förståelse för de regulatoriska aspekterna av affären. Utöver detta har du erfarenheten av en kommersiell miljö där kunden och affären står i fokus. Att du har lett och utvecklat verksamhet i tillväxt med goda resultat ser vi som en självklarhet. Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat.

Dina personliga egenskaper
Din ledarstil är tydlig och bygger på kommunikation, involvering och målfokusering där du har förmågan att översätta övergripande mål till respektive del av verksamheten. Som person är du analytisk, tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter inom enheten samt drivs av att få din personal nå uppsatta mål.

För att lyckas i rollen har du ett starkt intresse för affären och affärsmässiga beslut och har förmågan att bygga rätt relationer på ett förtroendegivande sätt. Du har ett jordnära och engagerat ledarskap och är lagspelaren som ser nyttan för hela företaget, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du involverar och får genom att lyssna in och förverkliga andras idéer med dig andra och bygger en vi-känsla som skapar trygghet.

Välkommen till oss!
Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner.
Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.
Tillsammans bygger vi nu framtiden och vi behöver dig som vill skapa nya fantastiska möjligheter tillsammans med oss! Sist men inte minst så hoppas vi att du, precis som vi, vill ha kul på jobbet!

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jenny-Ann Löfgren på jenny-ann.lofgren@wise.se eller Martin Jerrskog på martin.jerrskog@wise.se. Under semesterperioden 12/7 – 15/8 har vi inte möjlighet att besvara frågor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

tjänstepension

Så går det till

Vår process

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb