Stockholm

Produktchef Trädgård & Lantbruk till Swedol & Tools

Sedan 1 april 2020 är Swedol en del av Momentum Group och bildar tillsammans med TOOLS ett gemensamt affärsområde. Bolaget kommer att verka under namnet Alligo i framtiden. Nu söker vi en Produktchef att ta ansvar för produktområdet Trädgård & Lantbruk som ingår i kategorin ”Gård och Skog”. Du kan utgå från Stockholm eller Göteborg.

Erbjudande

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en nordisk och dynamisk miljö i en ny spännande organisation hos ett starkt arbetsgivarvarumärke. Vi är på en spännande tillväxtresa som kommer att ske organiskt, genom nyetableringar och förvärv. Den känsla vi vill skapa är att vi, våra kunder och leverantörer är i samma team och att vi alltid samarbetar för att hjälpa kunden på bästa möjliga sätt och för att nå företagets mål. Du rapporterar till Kategorichef.

Uppdraget

Som Produktchef kommer du ansvara för allt från strategi för ditt produktområde till att varan säljs till kund i samverkan med kategorichef där du kommer säkerställa rätt sortiment inom ditt produktområde som är Trädgård & Lantbruk. Mycket fokus kommer ligga vid inköp och leverantörsförhandlingar. Produkter som ingår i produktområdet kan bland annat vara: Handredskap, trädgårdsmaskiner, bevattningsprodukter, stängselprodukter, vattenpumpar mm. Vidare kommer du ansvara för hela livscykeln kring nya produkter, underhåll, avveckling och realisera sortimentsstrategi. Med förståelse för marknad och inköp kommer du kunna ta fram nya initiativ med marknadskollegor kring kampanjer och andra säljdrivande aktiviteter.

Ytterligare arbetsuppgifter

 • Säkerställa uppfyllnad av inköpspolicyer och inköpsrutiner
 • Följa hur varumärket passar in i kategorins samlade erbjudande i samråd med kategorichef
 • Stödja försäljningsorganisationen för att driva försäljning
 • Framtagning av nya produkter
 • Säkerställer korrekt leverantörs- och artikelinformation i system
 • Månadsvis rapportering av resultat och prestation

Om dig

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har:

 • Gedigen erfarenhet av inköp och leverantörsförhandlingar.
 • Tidigare arbetat i en liknande roll som Produktchef/kategori eller inköpare.
 • Erfarenhet av projektledning och att arbeta mot budgetmål
 • Akademisk utbildning inom ekonomi eller marknadsföring eller motsvarande erfarenhet.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, svenska som engelska.
 • B-körkort

Som person behöver du vara en framåtlutad person med intresse för sälj och med ett högt driv och en förmåga att få saker att hända. Du är van att arbeta proaktivt där du både kan sätta dina egna mål och samtidigt föra dialog med flera kravställare.

Då vi är ett stort bolag i tillväxt tror vi att du trivs som allra bäst när du växlar mellan strategiskt tänk och operativa uppgifter. Du bygger relationer och inger förtroende genom att kommunicera tydligt med ödmjukhet och positiv attityd.

Vilka är vi?

Momentum Group är en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Den sammanslagna koncernen omsätter tillsammans drygt 9 miljarder SEK per år. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

Mer information om samgåendet kan du läsa om på www.swedoltools.se.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing på jan.rosing@wise.se eller 076-620 29 52. Under veckorna 29–31 kommer jag ej kunna ta samtal då jag har semester. Vi ser fram emot din ansökan snarast via www.wise.se dock senast den 11 augusti 2021. På grund av GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

Ansök nu!

tjänstepension

Så går det till

Vår process

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb