Stockholm Konsultuppdrag

HR-administratör till Makita!

Vill du vara med och utveckla en HR-funktion där din insats är fokuserad på smarta, flexibla och långsiktiga lösningar? Sveriges ledande verktygsleverantör Makita söker nu en hängiven HR-administratör, varmt välkommen med din ansökan!

Till Makita, en spännande och snabbväxande organisation, söker vi nu en HR-administratör. Detta är inledningsvis ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid. Uppdraget startar i augusti och pågår till en början i 6 månader och kan efter det leda till anställning direkt hos Makita. Makita har sitt kontor i nyrenoverade och fräscha lokaler i Sollentuna, Stockholm.

Ditt uppdrag
Vill du vara med på en resa tillsammans med ett företag i kulturförändring och stark expansion där du är en viktig nyckel i deras fortsatta framgång? Makita i Sverige växer så att det knakar och söker nu efter en HR-administratör med ansvar och stark vilja att utveckla – och utvecklas. Hos Makita får du möjlighet att vara med och forma och bygga en fin kultur samt ta dig an en helt ny roll inom HR!

I rollen som HR-administratör kommer du att arbeta med all typ av HR-administration samtidigt som du är med och digitaliserar samt utvecklar och effektiviserar HR-processerna. Du arbetar nära HR-ansvarig och tillsammans stöttar ni 55 medarbetare och chefer på Makita, Sverige i HR-relaterade frågor och uppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Hantera anställningskontrakt och avtal, framtagande av personalstatistik samt uppdatera personalregister vid personalförändringar
 • Agera kontakt för lönekoordinering och rapportering till extern part
 • Effektivisera och digitalisera arbetet inom HR och bygga upp Sharepoint för HR
 • Rekrytering – stötta rekryterande chefer genom rekryteringsprocessen
 • Hantera Comp & Ben-frågor (försäkring, bonus, pensioner och bilar)
 • Vara delaktig i och optimera onboarding- samt exitprocess
 • Uppdatera och skapa nya dokument i form av policys och processer inom HR
 • Delta i arbetsmiljöprojekt för att säkerställa att rutiner fungerar och att rätt arbetsmiljö tillämpas
 • Delta i projekt gällande hållbarhet
 • Hantera frågor kring expatriater och tillhörande administration

Din bakgrund
Vi söker dig som har något års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom HR-administration efter din akademiska examen inom HR. Du är kommunikativ på svenska och engelska i både tal och skrift. Som person är du engagerad, ödmjuk och prestigelös dvs du har inga problem med att hugga i där det behövs. Vidare är du ansvarsfull, noggrann och trivs i en roll med en stor variation av arbetsuppgifter och du kan enkelt strukturera upp ditt eget arbete.
Makita söker dig som vill vara med på resan att bygga upp HR-funktionen och du gillar att vara med och påverka, uppskattar när du får chansen att uppdatera befintliga processer samt möjligheten att hitta nya sätt att göra saker på.

Om Makita Makita Corporation är ett av världens största verktygs-producerande företag som med 100 års erfarenhet utmärker sig för sin utmärkta prestanda och höga kvalité. Makita finns representerade på alla kontinenter med över 50 dotterbolag. Makita Sverige etablerades i september 2008 och är en filial till Makita Oy, Finland. Vårt huvudkontor med nybyggt showroom och nya, fräscha utbildningslokaler ligger i Sollentuna.

Läs mer om Makita Sverige på www.makita.se.

När du blir en av oss
Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. Vi är också måna om att du som konsult känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här.

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Våra värdeord – nyfiken, modig och proffsig – är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Idag finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö/Öresund.

Nyfiken på att veta mer?
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Åsa Wallergård Fröblom (asa.wallergard.froblom) och Martina Kolga (martina.kolga@wise.se).

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

Så går det till

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb