Uppsala Rekrytering

HRBP till Galderma i Uppsala

Galderma

Söker du efter en nästa utmaning i en dynamisk och global miljö? Vill du arbeta med passionerade och kunniga kollegor i en företagskultur där både professionell och personlig utveckling uppmuntras? Brinner du för det breda chefsstödet, arbetsrättsliga frågor och en modern syn på HR? Sök då tjänsten som HRBP på Galderma.

Om rollen
Som HRBP på Galderma i Uppsala arbetar du i en oerhört fin kultur i ett globalt och världsledande dermatologiskt företag.
HR på Galderma står inför en spännande och utvecklande tid framöver där implementering av nytt HR-system och nya arbetssätt står på schemat. Tillsammans med kompetenta, engagerade och härliga kollegor driver du denna utveckling av och anpassning till ett nytt modernt HR-arbete. Rollen som HRBP på Galderma innebär även att arbeta med chefsstöd mot division Operations.

Arbetsuppgifter:

·        Leda, driva, anpassa och implementera nya moderna processer och aktiviteter för HR

·        Utbilda och guida chefer i det nya HR systemet Workday

·        Dagligt chefsstöd till 30-talet chefer inom Operations

·        Arbetsrättsliga frågor och egna förhandlingar

·        Ledningsgruppsarbete

Rollen är placerad på huvudkontoret i Uppsala och du rapporterar till Site HR Director Uppsala. På Galderma i Uppsala arbetar 550 anställda över hela kedjan från produktutveckling till tillverkning. Kontoret är modernt och ligger precis vid floden, bara 10 minuters cykeltur från Uppsala centralstation

Om dig
Vi söker dig med akademisk utbildning inom personal, arbetsvetenskap, beteendevetenskap eller liknande och mångårig erfarenhet från en liknande roll.

Du har goda arbetsrättsliga kunskaper och har självständigt drivit egna arbetsrättsliga förhandlingar.  Eftersom rollen till en stor del innebär chefsstöd till seniora chefer inom organisation är du väl bekant med att supportera, ge stöd och utbilda chefer inom samtliga HR-relaterade frågor. 

Då utveckling av nya arbetssätt och implementering av Workday står på schemat söker vi dig med en god pedagogisk förmåga i att bygga och tydliggöra processer. Har du erfarenhet av Workday är det absolut meriterande.

Galderma är en global matrisorganisation och vi ser gärna att du tidigare arbetat i en matrisorganisation och även att du har erfarenhet från någon typ av produktionsverksamhet. Galderma är en regulatorisk verksamhet och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i en reglerad verksamhet.

Som person har du ett starkt eget driv, gillar förändring och ett snabbt tempo i organisationen. Du är proaktiv, relationsskapande och lyhörd. Du är van vid att arbeta med flera parallella projekt och är en god kommunikatör som bygger och vårdar relationer. Du trivs med att samverka med andra för att nå gemensamma resultat.

Om Galderma
Galderma, världens största oberoende globala dermatologiska företag, grundades 1981 och finns i 100 länder med en omfattande produktportfölj för behandling av olika hudåkommor. Företaget samarbetar med vårdpersonal världen över för att tillgodose människors dermatologiska behov under livets olika faser. Galderma är ledande inom forskning och utveckling av vetenskapligt definierade och medicinskt dokumenterade lösningar för huden och dess åkommor. Mer information finns på www.galderma.com/se

På Galderma bygger vi team av kollegor som bidrar med färdigheter, passion och vision. Vi erbjuder en möjlighet att arbeta i en spännande, internationell miljö där både professionell och personlig utveckling uppmuntras.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV på engelska eller din LinkedIn-profil på engelska på wise.se där du direkt får svara på ett antal korta frågor.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lisa Sidén på lisa.siden@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb